DETALJI ZVJERSTVA U BIH

15-godišnjak hladno ušetao u policijsku postaju i nožem izbo policajce: ‘Prije čina, slao je čudne poruke poznanicima...‘

Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu, piše portal Klix.ba

Policijski očevid ispred postaje u kojoj se dogodio napad

 /Klix.ba

Maloljetnik (15) večeras je napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je ubio jednog policajca, a drugog teško ranio. Poznati su njihovi identiteti, piše portal Klix.ba.

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Potonji je navodno u stabilnom stanju.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je od ozljeda preminuo. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio povrede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubljankić".

Na ulicama Bosanske Krupe je večeras veliki broj policije, na terenu su pripadnici Specijalističke jedinice, policije, kao i inspektori MUP-a USK. Napadač je odmah uhićen.

Policija za sada nije mogla govoriti o motivima, a prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže portal Klix.ba, napadač je prije ovog zvjerskog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 13:16