NOVI GAF

Biden se sada više ne sjeća ni imena svog ministra obrane: ‘Ma, onaj crnac...‘

Informacija je najnovija u nizu sramotnih izvješća o sve lošijim nastupima američkog predsjednika Joea Bidena

Joe Biden u Las Vegasu

 Kent Nishimura/Afp

Strani mediji objavili su vijest o novom lapsusu američkog predsjednika Joea Bidena. Tvrde da je 81-godišnji predsjednik, koji je već tjednima pod pritiskom da se povuče iz utrke zbog zdravstvenih ograničenja, zaboravio ime svojeg ministra obrane. Lloyda Austina Biden je potom nazvao "crncem", da bi reporteru objasnio na koga misli.

Ta informacija najnovija je u nizu sramotnih objava o američkom predsjedniku od kojeg dio stranačkih kolega traži da odstupi zbog sve većih zdravstvenih izazova povezanih sa starenjem. Vijest o "gafu" s "crncem" Austinom objavljena je u trenutku Bidenove samoizolacije u matičnoj državi Delaware zbog testa pozitivnog na covid-19. Nakon što je tjednima odolijevao pozivima da se povuče, Biden je navodno "otvoreniji prema ideji" odustanka od kandidature, pišu američki mediji. Navodno o tome razgovaraju i njegovi veliki saveznici, bivši predsjednik Barack Obama i stranačka velika zvjerka Nancy Pelosi.

Biden je ime svog ministra obrane zaboravio u intervju s BET Newsom, u kojem je govorio o važnosti crnačke zajednice. Crnački birači su među demokratima koji ga još podržavaju. Zbog igranja na njihove glasove, Bidena su napadali da zbog vlastitih interesa izaziva podjele unutar stranke.

Osim Austinova, Biden nije naveo ni puno ime pomoćne sutkinje Vrhovnog suda Ketanji Brown Jackson, a čini se da je to učinio jer ga se nije mogao sjetiti.

The Washington Post je u četvrtak objavio da je Obama u privatnim razgovorima priznao da bi se Biden trebao povući. Predsjednik će nekoliko dana provesti u izolaciji, a kontrast između trenutka slave koju uživa Donald Trump, preživjeli iz atentata u Pennsylvaniji te upravo "okrunjen" u Milwaukeeju, i Biden, koji je sam i bolestan, ne može biti veći. Biden je u Delaware odletio iz Las Vegasa, gdje je sudjelovao na stranačkim predizbornim skupovima i dao nekoliko intervjua za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 07:16