TRAŽE POVLAČENJE

Bidena nakon fijaska u kojem je Zelenskog nazvao Putinom dočekao novi hladan tuš: ‘Zamrzavamo 90 milijuna dolara!‘

Neki od Bidenovih najbližih saveznika zabrinuti su zbog njegove ponovne kandidature za predsjednika SAD-a

Joe Biden

 Mandel Ngan/Afp

Donatori su najavili da će uskratiti 90 milijuna dolara financiranja Demokratskoj stranci ako se Joe Biden ne povuče iz predsjedničke utrke, javlja The Telegraph.

Taj je novac na čekanju u najvećem pro-Bidenovom političkom odboru, Future Forwardu, rekli su izvori za New York Times.

Axios je izvijestio da ključni donatori preusmjeravaju sredstva u Kongres, dalje od Bidena.

U tijeku su planovi Bidenovih kritičara da ga izguraju s dužnosti nakon ponovnih poziva da se povuče iz predsjedničke utrke. Biden je, među ostalim mnogobrojnim gafovima, na konferenciji za novinare tijekom NATO summita potpredsjednicu Kamalu Harris nazvao potpredsjednicom Trump, a Zelenskog Putnom.

Neki od Bidenovih najbližih saveznika, uključujući i Baracka Obamu, također su zabrinuti zbog njegove ponovne kandidature za predsjednika SAD-a. No Bidenov ga tim snažno brani i jako su angažirani kako bi njegovu kampanju održali na životu.

Biden će večeras održati govor u Detroitu u državi Michigan, ključnoj državi koji demokrati moraju osvojiti na izborima u studenom. Također je u svojem pojavljivanju na NATO summitu u četvrtak ustvrdio da će se ponovno kandidirati i pobijediti, unatoč zabrinutostima zbog poodmakle dobi i zdravlja nakon katastrofalnog nastupa na debati s Trumpom prije dva tjedna.

No niz gafova, uključujući i nazivanje Kamale Harris ‘potpredsjednicom Trump‘, čini to da mnogi sumnjaju u njegovu sposobnost za drugi mandat.

Broj članova u Zastupničkom domu koji pozivaju Bidena na odstupanje popeo se na 20.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 15:20