TERORISTIČKA PRIJETNJA

Bomba kojom su teroristi željeli napasti koncert Taylor Swift bila je funkcionalna, MUP: ‘Uhićeni mladić nije Hrvat‘

‘Što se tiče mladića s hrvatskim korijenima, on nikad nije evidentiran na području RH u smislu boravka, tranzita i državljanstva‘

Stadion Ernst-Happel u Beču

 Alex Halada/AFP

Teroristička prijetnja u Beču dovela je do otkazivanja sva tri koncerta Taylor Swift na stadionu Ernst Happel, a čini se da je to svakako bila dobra odluka jer je uhićeni 19-godišnjak iz Ternitza imao funkcionalnu bombu.

Potvrđeno je to N1 televiziji, čija je ekipa trenutno u Beču. Također, rečeno je da bi bomba funkcionirala u slučaju aktivacije.

I bez obzira na to što je radikalni mladić uhićen, policija je nakon racije privela muškarca koji ga je poticao na terorizam. Uz to, traga se za još minimalno tri osobe povezane s potencijalnim napadom.

Stoga je bilo najsigurnije ne riskirati živote 65.000 ljudi, koliko bi ih bilo na svakom od tri koncerta u Beču. Osim toga, svaki dan očekivalo se još oko 20.000 ljudi izvan stadiona.

Ujedno, Ministarstvo unutarnjih poslova za N1 je odbacilo navode da je 19-godišnjak hrvatskog porijekla.

“Što se tiče mladića s hrvatskim korijenima, prema našim evidencijama, on nikad nije evidentiran na području RH u smislu boravka, tranzita i državljanstva”, rekli su u MUP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:48