PAKLENA NOĆ

Britanski svećenik umro nakon divlje noći pune seksa i droge s kolegom: ‘Uzimali su ecstasy prije odnosa‘

Istraga je još uvijek u tijeku i čekaju se rezultati detaljnije obdukcije kako bi se doznalo što je točno prouzročilo smrt

Ilustracija

 Nicolas Tucat/Afp

Pripadnik Anglikanske crkve umro je u Belgiji nakon divlje noći pune seksa i droge koju je proveo s belgijskim svećenikom, koji je pak nakon toga uhićen zbog sumnje na zloporabu opijata, objavile su belgijske vlasti u subotu.

I jedan i drugi klerik ostali su neimenovani. Ono što se zna jest da je 69-godišnji Britanac provodio večer sa svojim 60-godišnjim kolegom i vrlo bliskim prijateljem iz belgijske crkve u kući u Kalmthoutu, sjeverno od Antwerpena. Odjednom mu je pozlilo negdje oko ponoći, prenio je ured tužitelja, i srušio se. Belgijski svećenik pozvao je hitne službe, no prijatelju više nije bilo spasa jer ga spasitelji nisu uspjeli reanimirati. Proglašen je mrtvim na licu mjesta nesretne seks-eskapade.

"Čini se da su dva muškarca uzimala ecstasy i popperse prije nego što su imali spolne odnose. Dvije tablete ecstasyja pronađene su u kući", tvrdi ured tužitelja.

Istraga je još uvijek u tijeku i čekaju se rezultati detaljnije obdukcije kako bi se doznalo što je točno prouzročilo smrt britanskog svećenika. Belgijski božji čovjek u međuvremenu je ispitan pred sucem istrage i poslan u pritvor.

Optužnica koja mu prijeti dosta je ozbiljna: trgovanje drogom sa smrtnom posljedicom.

Da stvar bude nešto neugodnija nego što ionako jest, papa Franjo boravio je u nesretno vrijeme upravo u Belgiji. U subotu se susreo sa 17 žrtava seksualnog zlostavljanja unutar Katoličke crkve koji još uvijek pate od raznih trauma. Na sastanku je Papa obećao kako će Crkva "ponuditi svu pomoć koju može" kako bi pomogla žrtvama. Tijekom trodnevnog posjeta, prvog papinog posjeta Belgiji od Ivana Pavla II. 1995. godine, Franju su ispitivali o seksualnom zlostavljanju maloljetnika, prihvaćanju LGBT+ osoba i položaju žena u Crkvi.

Na kraju posjeta u nedjelju predvodio je veliku misu na nacionalnom stadionu u Bruxellesu, na kojemu je naglasio sve veći jaz između dijela belgijskih katolika i Rima, posebice po pitanju položaja žena u Crkvi. Oko 35.000 vjernika sa zastavama Belgije i Vatikana od zore su zauzimali mjesta na stadionu King Baudouin u Bruxellesu, gdje je nešto prije 9:45 po lokalnom vremenu stigao argentinski Papa.

"Ono što me posebno dira kod pape Franje (...) je to što on prenosi sve vrste vrijednosti... On je pomalo poput pape iznenađenja", izjavio je AFP-u 44-godišnji Olivier Caillet, stanovnik Bruxellesa koji je došao sa suprugom i sinom. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:10