TRAGEDIJA U BIH

Četvero mladih autom sletjelo u rijeku i poginulo, peti je čudom preživio: ‘Satima je lutao polusvjestan, tražio pomoć...‘

Vozač je, umjesto da skrene na obližnji most, nastavo voziti ravno nakon čega su završili u rijeci Bosni

Mercedes izvučen iz rijeke Bosne

 /Oslobođenje.ba

Četiri osobe smrtno su stradale nakon slijetanja vozila u rijeku Bosnu u mjestu Dobrinje kod Visokog, potvrdila je za Dnevni avaz glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić.

Jedna osoba iz ovog vozila se uspjela spasiti, a pretpostavlja se da je ispao prije nego li je vozilo palo u rijeku.

Kako saznaje Dnevni avaz poginule su tri žene i jedan muškarac, dok Klix.ba javlja kako je riječ o mladim osobama te kako je mladić koji se spasio nazvao policiju.

Klix piše i kako je sinoć oko 1 sat iza ponoći policija zaprimila dojavu da se u mjestu Buzić Mahala nalazi muškarac s vidljivim povredama i teško komunikativan.

Radi se o mladiću 2002. godište koji je satima u polusvjesnom stanju lutao u potrazi za pomoći.

Po dolasku na mjesto događaja mladić im je rekao da se sjeća samo da je bio u autu s još nekoliko osoba te da je vozilo sletjelo u rijeku Bosnu.

Oslobođenje.ba javlja kako je riječ o Mercedesu koji se kretao iz Visokog prema Kaknju, te kako je vozač umjesto da skrene na obližnji most nastavo voziti ravno nakon čega su završili u rijeci Bosni.

Kako je ekipa portala Oslobođenje mogla čuti na mjestu događaja, četiri tijela su bila jedna na drugom unutar vozila koje je izvučeno iz rijeke Bosne. Sumnja se da su se svi - utopili.

Potraga je okončana jutros oko 4 sata kada je vozilo uočeno u rijeci Bosni nakon čega se pristupilo akciji izvlačenja vozila iz rijeke.

Preživjeli mladić trenutno se nalazi u zeničkoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 08:43