OTKAZANI KONCERTI

Cure detalji drame u Beču, policija otkrila informacije o osumnjičenim teroristima: ‘Jedan je prisegnuo ISIS-u‘

‘Prema onome što je pokazao dosadašnji tijek istrage, dvojica osumnjičenika su se radikalizirala putem interneta‘

Austrijska policija; ilustracija

 Alamy/profimedia/Frank Grtner/alamy/alamy/profimedia

Tri nadolazeća koncerta Taylor Swift u Beču, koji su se trebali održati u četvrtak, petak i subotu na stadionu Ernst Happel, otkazana su zbog moguće sigurnosne prijetnje.

U srijedu su uhićene dvije osobe zbog sumnje da su planirale terorističke napade na velike događaje u okolici glavnog grada Austrije.

Ranije je ravnatelj austrijskog ureda za javnu sigurnost, Franz Ruf, rekao da je u srijedu ujutro u Ternitzu u pokrajini Donja Austrija, uhićen 19-godišnji austrijski državljanin. Dodao je da se drugo uhićenje dogodilo u Beču to poslijepodne, ali nije iznio više detalja o osumnjičeniku.

‘Prema onome što je pokazao dosadašnji tijek istrage, dvojica osumnjičenika su se radikalizirala putem interneta, rekao je Ruf.

19-godišnjak je početkom srpnja ‘prisegnuo na vjernost‘ takozvanoj Islamskoj državi.

U Ternitzu, gdje je 19-godišnjak živio, održana je velika policijska akcija. Nekoliko kuća u blizini je evakuirano, a dom osumnjičenikove obitelji pretražen. Pronađene su određene kemijske tvari koje se sada ispituju, rekao je Ruf.

Šef policije u Beču, Gerhard Pürstl, rekao je da se dnevno na koncertima očekuje dolazak 65.000 ljudi, kao i 22.000 obožavatelja izvan dvorane.

U priopćenju su organizatori poručili: ‘Nakon potvrde vladinih dužnosnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, nemamo drugog izbora nego otkazati tri planirana nastupa zbog sigurnosti svih nas. Povrat novca za sve ulaznice bit će obavljen automatski unutar sljedećih 10 radnih dana.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:55