UBOJSTVO U BIH

Cure detalji zvjerstva u policijskoj postaji, napad 15-godišnjaka proglašen terorizmom; ministar: ‘Ovo je alarm!‘

Zasad nije poznat motiv zločina. Ranjeni policajac je izvan životne opasnosti

Prizor s mjesta ubojstva u Bosanskoj Krupi

 Klix.ba

Sinoćnji napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, u kojemu je maloljetnik (15) jednog policajca ubio, a drugog ranio, okarakteriziran je kao teroristički čin, prenosi Klix.ba. Maloljetnik je uhićen.

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Operiran je i njegovo je stanje u ovom trenutku stabilno.

Zasad nije poznat motiv zločina, ali je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Anan Beganović izjavio da će istraga utvrditi detalje. Prema neslužbenim informacijama, napadač je prije ovog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu, piše Klix.ba.

Na mjesto zločina sinoć je stigao i ministar policije Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija.

- Ovo je jedna velika tuga, a osobito nas je iznenadila činjenica da je riječ o maloljetniku koji ima sve 15 godina. Biste li vi očekivali da vas 15-godišnjak napadne nožem? On se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Ovo je alarm gdje se trebamo kao društvo zapitati što se događa, rekao je.

Ministar Habibija je najavio povećanje razine sigurnosti oko ustanova od posebnog značaja.

Medijima se jučer navečer obratio i gradonačelnik Armin Halitović.

"Što god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan tolerantan i miran grad, i ovo nas je sve zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo vjerovati da se to dogodilo u Bosanskoj Krupi, jer ovo je grad u kojem nema nekih većih problema", istaknuo je Halitović, a prenosi Klix.ba.

Poručio je i da je riječ o "nenormalnim okolnostima"

"Pozivam građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da umjereno prate portale i da sve komentare, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom", dodao je.

U 8 sati u Bihaću će biti održan sastanak Koordinacijskog tijela, na kojemu će predstavnici MUP-a i Uprave policije s premijerom Unsko-sanskog kantona razgovarati o mjerama koje će se poduzeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 13:16