TRAGIČNA SRIJEDA

Cure novi uznemirujući detalji masakra u Sanskom Mostu: Zna se tko je bio glavna meta, ostaje još jednu veliko pitanje

Vukalić je u školi bio zaposlen kao domar, a do tragedije je došlo kada je upao na sastanak i počeo pucati iz automatske puške

Sanski Most

 /Rtv Sana/facebook

Užasan zločin u kojem je Mehmed Vukalić ubio troje ljudi u Općoj gimnaziji Sanski Most, a onda pokušao počiniti samoubojstvo, šokirao je Bosnu i Hercegovinu i regiju. O ubojstvu su pisali i brojni svjetski mediji, javlja Dnevni avaz.

Vukalić je u školi bio zaposlen kao domar, a do tragedije je došlo kada je upao na sastanak i počeo pucati iz automatske puške.

Raniji sukob

U svom je pohodu ubio ravnatelja gimnazije Nijaza Halilovića, tajnicu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Tijekom pucnjave u školi su bili i učenici, ali srećom nitko od njih nije ozlijeđen. Prema informacijama kojima se raspolaže, Vukalić je tražio ravnatelja s kojim je, tvrdi se, od ranije bio u sukobu.

Navodni motiv zločina su neriješeni odnosi u školi. Vukalić je ranije bio suspendiran i protiv njega su se vodili disciplinski postupci.

Istraga će pokazati što se u Sanskom Mostu točno dogodilo.

image

Sanski Most

Stringer/Afp

Vukalić je, navodno, ranije imao i zdravstvenih problema, ali to nije službeno potvrđeno. Iz banjalučke su bolnice objavili da je napadač stabilno i da se radi o prostrijelnoj rani.

Trenutno ga čuva policija, a ispitan će biti kada za to bude u stanju.

Prema pisanju Dnevnog avaza još se utvrđuje točan motiv jer je Vukalić navodno bio dobro situiran, a nikada prije nije bio prijavljivan za nasilje i prijetnje.

Iz automatske je puške ispucao više od 10 metaka, a u uredu ravnatelja pronađeno je najmanje šest čahura.

Profesoricu engleskog jezika Midžan i tajnicu Kljunić ubio je na drugoj strani škole. Ciljano je tražio Halilovića, a predmet istrage je i je li tajnicu i profesoricu također ubio ciljano jer je ubojstvo počinjeno na drugoj strani, zaključuje Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:32