OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Curica (2) umrla nakon što ju je otac ostavio u autu na plus 42: ‘Bila je tamo tri sata, znate li što je on radio za to vrijeme!?‘

Njegova supruga liječnica nakon tragedija mu je napisala u poruci: ‘Rekla sam ti da ih ne ostavljaš u autu! Koliko sam ti puta rekla?‘

Obitelj Scholtes

 Društvene mreže

Muškarac iz Arizone optužen je za ubojstvo nakon što je svoju dvogodišnju kćer ostavio u vrelom automobilu jer je više od tri sata bio okupiran igranjem igara na PlayStationu, piše New York Post.

Christopher Scholtes, 37-godišnji otac triju djevojčica, rekao je da je, nakon povratka iz kupovine, ostavio malu Parker Scholtes da spava u autu samo 30 minuta jer je nije želio buditi.

No nedavno objavljeni sudski zapisnici pokazuju da je igrao PlayStation više od tri sata, sve dok njegova supruga liječnica nije došla kući i pronašla djevojčicu mrtvu u njegovom automobilu.

‘Rekla sam ti da ih ne ostavljaš u autu! Koliko sam ti puta rekla?‘, napisala je anesteziologinja Erika Scholtes svom supruga u poruci nakon strašne tragedije 9. srpnja.

‘Draga, žao mi je. Draga, naša obitelj... Kako sam to mogao učiniti? Ubio sam naše dijete, ovo ne može biti stvarno‘, odgovorio joj je muž. Erika Scholtes je tijekom te razmjene poruka nazvala malu Parker ‘savršenom‘.

Christopher Scholtes rekao je policiji da je stigao u njihov dom u predgrađu Tucsona oko 14:30. i parkirao auto vani jer je garaža bila zakrčena spravama za vježbanje. Rekao je da je zaboravio da je djevojčica još uvijek u autosjedalici prije nego što se njegova žena vratila kući u 16 sati i došla do užasnog otkrića.

No, snimka nadzorne kamere pokazuje da je stigao ispred kuće malo nakon 12:30 popodne te ostavio malenu Parker u automobilu više od tri sata na temperaturi višoj od 42 Celzijeva stupnja. Prema tužbi, Scholtes je ‘bio ometen igrajući igrice i ​​spremajući hranu‘, a druge dvije djevojčice rekle su policajcima da ih je njihov tata redovito ostavljao same u autu dok je bio u kući.

Rastreseni otac rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je priznao da je znao da će se automatski isključiti nakon 30 minuta, stoji u izvješću. Kada je na sudu Christopher Scholtes optužen za ubojstvo djeteta, njegova je supruga molila suca da ga pusti na slobodu do suđenja, nazivajući sve ‘velikom greškom‘.

‘Možete li mu dopustiti da dođe kući k nama kako bismo svi mogli započeti proces tugovanja, tako da možemo pokopati našu kćer sljedeći tjedan i da možemo proći kroz cijeli ovaj proces zajedno kao obitelj‘, rekla je sucu.

‘Ovo je bila velika pogreška, on inače nije takav‘, rekla je Erika Scholtes. ‘Samo želim da djevojčice vide svog oca i da im večeras ne moram reći da će morati pretrpjeti još jedan gubitak.‘

Sudac je odredio jamčevinu od 25.000 dolara, iako je tužitelj u početku tražio čak milijun dolara jamčevine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 13:48