SNIMKA PODIGLA BURU

Dijete je plakalo satima, putnike u avionu je dovelo do ludila, a onda su se dosjetili kako ga se ‘riješiti‘...

Avioprijevoznik je kasnije priopćio da je baka djevojčice putnicama dala dopuštenje da ju ‘discipliniraju‘

Viralna snimka incidenta

 X/shanghaidaily

Incident tijekom kojeg su dvije žene zaključale uplakano dijete u WC aviona izazvao je žestoku internetsku raspravu u Kini o tome kako postupati s djecom u javim prostorima, prenosi BBC.

Video koji je objavila jedna od dviju žena, Gou Tingting postao je viralan na društvenim mrežama. Na snimci nose dijete u toalet, uz opis u kojem navodi kako pokušava pomoći drugima na letu Juneyao Airlinesa iz jugozapadnog grada Guiyanga za Šangaj.

Incident se dogodio 24. kolovoza, a avioprijevoznik je kasnije priopćio da je baka djevojčice dvjema putnicama dala dopuštenje da ju “discipliniraju”. Djevojčica koja je putovala s bakom, počela je plakati tijekom leta, stoga su ju odlučili odnijeti u WC uz upozorenje da može izaći van samo ako prestane plakati.

U izvješćima lokalnih medija piše da je djevojčica bila jednogodišnjakinja, iako Juneyao Airlines nije iznio detalje. Ubrzo nakon što je video objavljen, mnogi su počeli kritizirati Gou zbog nedostatka empatije i zlostavljanja djeteta, na što je rekla da “više voli nešto poduzeti nego samo biti promatrač”.

- Samo sam htjela smiriti dijete i pustiti sve da se odmore - napisala je na Douyinu, kineskom ekvivalentu TikToka, kako prenosi BBC.

Dodala je da su se neki putnici premjestili u stražnji dio aviona kako bi pobjegli od buke, dok su drugi gurali maramice u uši.

- Djeca ne mogu kontrolirati svoje emocije kad imaju godinu ili dvije. Što je loše u plakanju? Zar nisi i ti plakala kad si bila mala? - jedna je od kritika u komentarima na Weibu.

Bilo je i onih koji su stali u obranu žena, objašnjavajući da su njihovi postupci opravdani jer je baka djevojčice dala svoj pristanak. Sve je veća rasprava o tome kako upravljati "djecom medvjedima", kako u Kini nazivaju djecu koja se ponašaju “divlje” i dižu buku u javnim prostorima.

Globalni zračni prijevoznici, uključujući tursko-nizozemskog prijevoznika Corendon Airlines i Scoot sa sjedištem u Singapuru, nude putnicima mogućnost da plate više kako bi sjedili u zoni bez djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:10