UŽASNA SMRT

Divljački napad Hamasovaca: Ustrijelili baku (74) pa objavili video njenog tijela u lokvi krvi

Brachina obitelj ispričala je kako se na njih odrazio užas koji je zahvatio bakin kibuc Nir Oz u južnom Izraelu

Ilustracija

 Gil Cohen-magen/Afp/Profimedia/Gil Cohen-magen/afp/profimedia

Obitelj 74-godišnje Brache Levinson saznala je da im je baka ubijena tek kad su naoružani pripadnici Hamasa objavili video mrtvog tijela na njezinom Facebooku. Jedna od njenih unuka, koja je u to vrijeme bila na odmoru u Japanu, primila je obavijest o bakinoj aktivnosti na društvenoj mreži, a zatim ostala užasnuta prizorom, prenosi Sky News.

- Vidjela sam groznu snimku bake kako leži na podu s lokvom krvi oko glave i naoružanim teroristima koji su iznad nje držali oružje i vikali na arapskom, rekla je Hagar Shimoni.

22-godišnja studentica pitala je u obiteljsku WhatsApp grupu što se događa, no vladala je opća uzbuna zbog velikog terorističkog napada koji je zahvatio zemlju.

- Zvala sam sestričnu koja je vrištala i plakala, upitala me jesam li vidjela kako su ubili baku, prisjetila se Shimoni.

Točno četiri tjedna nakon što su Hamasovi militanti napali Izrael s kopna, mora i iz zraka, obitelji diljem zemlje još se uvijek suočavaju s traumama. Kao odgovor, Izrael je pokrenuo rat protiv Hamasa unutar Pojasa Gaze s trupama koje su napredovale na kopnu i višestrukim napadima iz zraka.

image

Ilustracija

Gil Cohen-magen/Afp/Profimedia/Gil Cohen-magen/afp/profimedia

Brachina obitelj ispričala je kako se na njih odrazio užas koji je zahvatio bakin kibuc Nir Oz u južnom Izraelu.

- Od 7. listopada osjećam samo tugu i težinu koju nosim sa sobom po cijele dane, rekla je Hagar sjedeći sa svojom majkom odjevena u crno.

Njezina majka Shay koja je na najgori način izgubila majku rekla je da se ne može pomiriti s tim što se dogodilo.

- Bila sam shrvana i šokirana, nisam mogla shvatiti situaciju. Trebali su mi tjedni da shvatim da je otišla i da moram nastaviti život bez nje, rekla je Shay.

image

Ilustracija

Gil Cohen-magen/Afp/Profimedia/Gil Cohen-magen/afp/profimedia

Nakon što su joj ustrijelili majku, Hamasovci su kuću spalili do temelja, govori 52-godišnja Shay zbog čega nemaju niti tijelo koje bi mogli pokopati.

- Baka je bila puna ljubavi, grlila nas je i ljubila cijelo vrijeme, samo se smijala s nama, rekla je unuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 07:05