UBOJSTVO IZ NEHAJA

Djevojčica u Njemačkoj preminula na zubarskom stolcu: Osumnjičen anesteziolog, traže doživotnu zatvorsku kaznu

Predstavnica tužiteljstva priopćila je da je počinio očite higijenske pogreške

Ilustracija

 Henglein And Steets/imagesource/profimedia/Henglein And Steets/imagesource/profimedia

Sud traži doživotnu zatvorsku kaznu za anesteziologa (67) iz njemačke savezne zemlje Hessen, kojeg sumnjiče da je nesavjesnim liječenjem prouzrokovao smrt jedne djevojčice. Drugo dvoje djece jedva je preživjelo, prenosi Fenix magazin.

Frankfurtski tužitelji navode da je djeci ubrizgavao kontaminirani anestetik za liječenje zuba, zbog čega je jedna djevojčica preminula u ordinaciji jer je zadobila trovanje krvi. U rujnu 2021. godine, osumnjičeni je najprije anestezirao odraslu ženu, a zatim četvero djece u ordinaciji u okrugu Hochtaunus.

Djevojčica koja je bila posljednja na liječenju, preminula je iste noći od sepse na zubarskom stolcu. Preostala djeca idućih su dana bila liječena u Sveučilišnoj bolnici u Frankfurtu i dvoje ih je jedva preživjelo.

Traže doživotnu kaznu zbog ubojstva iz nehaja. Kako navode njemački mediji, anesteziolog je također okrivljen po tri točke optužnice za pokušaj ubojstva druge djece. Pišu da anesteziolog, koji živi u Bensheimu u južnom Hessenu, već ima kazneni dosje za ubojstvo iz nehaja odrasle pacijentice 2019. godine i sada je u mirovini.

Predstavnica tužiteljstva priopćila je da je počinio očite higijenske pogreške i ubrizgao kontaminirani anestetik, a kako bi to prikrio, kasnije nije htio primiti pacijente u kliniku, unatoč njihovom kritičnom stanju. Državno odvjetništvo zatražilo je i pritvaranje anesteziologa prilikom izricanja presude uz zabranu obavljanja djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2024 18:51