DRAMA U KALIFORNIJI

Došao na Trumpov skup, pokazao lažnu VIP propusnicu, a onda je nastao kaos: ‘Spriječili smo novi pokušaj atentata!‘

Muškarac je uhićen u blizini skupa Donalda Trumpa

Donald Trump

 Rebecca Noble/getty Images/profimedia/Rebecca Noble/getty Images/profimedia

Muškarac sa sačmaricom, spremnikom velikog kapaciteta i napunjenim pištoljem uhićen je u subotu u blizini skupa Donalda Trumpa u Kaliforniji.

Policija je priopćila da je muškarac iz Las Vegasa i uhićen je zbog ilegalnog posjedovanja para vatrenog oružja u blizini skupa Donalda Trumpa u Coachelli, priopćio je šerifov ured okruga Riverside. Policija smatra da je incident "vjerojatno treći pokušaj atentata" na bivšeg predsjednika, javlja Daily Mail.

Šerif okruga Riverside Chad Bianco izjavio je za Southern California News Group u nedjelju kako vjeruje da je Miller - za kojeg je rekao da je član desničarske protuvladine skupine - planirao ubiti Trumpa i da su zamjenici šerifa osujetili plan kada je Miller pokazao lažne VIP i novinarske propusnice na kontrolnoj točki. "Bile su dovoljno različite da izazovu uzbunu kod zamjenika", rekao je Bianco. "Vjerojatno smo zaustavili još jedan pokušaj atentata", rekao je on, kako prenosi Los Angeles Daily News.

Kako javlja NBC, policija je priopćila da su policijski djelatnici koji su sudjelovali u osiguranju skupa prišli vozaču u SUV vozilu na kontrolnoj točki.

Tamo su policijski službenici otkrili da je muškarac nezakonito posjedovao pištolj, sačmaricu i spremnik velikog kapaciteta.

Platio jamčevinu i pušten iz pritvora

Muškarac, koji je kasnije identificiran kao 49-godišnji Vem Miller, odveden je u pritvor. "Ovaj incident nije utjecao na sigurnost bivšeg predsjednika Trumpa ili sudionika događaja", priopćio je šerifov odjel.

Miller je registrirani republikanac koji je magistrirao na UCLA-i i kandidirao se za državnu skupštinu u Nevadi 2022. Bianco je rekao kako Miller sebe smatra tzv. suverenim građaninom, skupinom ljudi koji smatraju da ne podliježu nikakvim vladinim uredbama i institutima bilo koje vrste, osim ako sami na to ne pristanu.

On je, kako javlja Daily Mail, platio jamčevinu od 10.000 dolara i pušten je iz pritvora. Suđenje mu je zakazano za 2. siječnja.

Nema izvještaja o ozlijeđenima ili ispaljenim hicima u vezi s incidentom, javlja NBC.

Do ovog je incidenta došlo nakon dva spriječena pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika. U srpnju je na njega pucao mladić na predizbornom skupu u gradu Butler u Pennsylvaniji. Napadač je ubijen.

U rujnu je uhićen muškarac koji je navodno planirao ubiti predsjedničkog kandidata dok je bio na svom golf terenu na Floridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 03:43