TRAGEDIJA U ZRAKU

Drama na letu za Istanbul, pilot Airbusa uzletio, pa se onesvijestio i umro u avionu: ‘Nije imao nikakvih bolesti!‘

Airbus 350 poletio je u utorak navečer iz Seattlea na zapadu SAD-a prema Istanbulu, kazao je glasnogovornik Turkish Airlinesa
 Flightradar24/Turkish Airlines

Pilot putničkog zrakoplova onesvijestio se i potom preminuo usred leta, zbog čega je zrakoplov Turkish Airlinesa morao hitno sletjeti u New Yorku, priopćila je u srijedu ta zrakoplovna kompanija, piše Daily Mail.

Airbus 350 poletio je u utorak navečer iz Seattlea na zapadu SAD-a prema Istanbulu, kazao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Yahya Ustun na platformi X.

image

Ilcehin Pehlivan

Turkish Airlines

Rekao je da ju pilotu leta TK204, Ilcehinu Pehlivanu, pozlilo tijekom leta.

‘Nakon neuspješnog pokušaja pružanja prve pomoći, posada sastavljena od još jednog pilota i kopilota odlučila je prinudno sletjeti, no Pehlivan je preminuo prije slijetanja‘, rekao je Ustun.

59-godišnji pilot, koji je radio za Turkish Airlines od 2007., prošao je liječnički pregled u ožujku, rekao je Ustun i dodao da pilot nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

‘Kao obitelj Turkish Airlinesa, želimo Božju milost našem kapetanu i strpljenje njegovoj ožalošćenoj obitelji, svim njegovim kolegama i voljenima.‘

Praćenje putanje leta pokazuje kako je avion u utorak navečer letio sjeverno iznad Kanade, a onda naglo skrenuo, okrenuo se iznad otoka Baffin i krenuo na jug prema međunarodnoj zračnoj luci JFK.

Zrakoplov je sigurno sletio u New York, a putnici su nastavili put za Tursku drugim avionom.

image

Ruta aviona

Flightradar24
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 16:11