STIŽU SNIMKE

Drama u Singapurskom tjesnacu, potonuo ratni brod od 260 tona nakon što je udario u ‘nešto‘ pod površinom

Ministar obrane Malezije obavijestio je u ponedjeljak malezijski list Star da će tamošnja vlada poduzeti sve mjere kako bi saznala što se dogodilo

Potonuli brod malezijske ratne mornarice

 /Screenshot X

Kraljevska mornarica Malezije potvrdila je da je 39 članova posade spašeno poslije drame u blizini Singapurskog tjesnaca gdje je pod misterioznim okolnostima najednom potonuo 260 tona težak patrolni brod.

Prema službenom izvješću, brod KD Pendekar, patrolirrao je u području oko jugoistočnog kraja malajskog poluotoka kada je trup najednom probila voda. Posada nije uspjela zaustaviti poplavu i ona se brzo proširila.

Brojne snimke spašavanja osvanule se na društvenoj mreži X i odmah postale viralne.

Razlog tome su i veoma neobične okolnosti koje su dovele do potonuća broda, a naročito uzevši u obzir činjenicu da je brod, dizajniran za mornaricu, izgrađen tako da može podnijeti i oštećenja koja civilni brodovi možda i ne bi bili u stanju. Naime, mornarica sumnja da je brod udario u podvodni objekt.

Ministar obrane Datuk Seri Mohamed Khaled Nurdin obavijestio je u ponedjeljak malezijski list Star da će tamošnja vlada poduzeti sve mjere kako bi saznala što se dogodilo, ustvrdivši da potonuće zasigurno nije izazvano starošću broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:23