NAPAD NA TRUMPA

FBI objavio nove detalje o napadu, atentatorovi kolege otkrili: U srednjoj nije primljen u streljački klub, bio je loš

Njegovi kolege kažu da se Crooks nije uklapao

Thomas Matthew Crooks, napadač na Trumpa

 Handout/afp/profimedia/Handout/afp/profimedia

ABC NEWS piše da su dvojica bivših školskih kolega rekli da 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, atentator na Donalda Trumpa, nije na početku srednje škole primljen u školski streljački klub jer nije bio dobar strijelac.

Dvojica učenika rekli su da je Crooks bio "loš strijelac", a jedan je dodao da se nije uklapao.

"Prvog dana predsezone zapravo nije mogao ni pogoditi metu", rekao je Jameson Myers.

"Nikada nisam mislio da je sposoban za ovo što je napravio", rekao je Myers.

Trener školskog streljačkog tima nije htio komentirati Crooksa.

‘Maltretirali su ga‘

Summer Barkley koja je išla u školu s Thomasom Crooksom rekla je za BBC da je on uvijek dobivao imao ocjene.

“Bio je vrlo strastven oko povijesti”, rekla je.

Barkley je dodala da se činilo da Crooks uvijek zna o čemu govori kada su u pitanju politika ili povijest.

“To nije bilo ništa neobično. Bio je pristojno dijete", rekla je.

Jason Kohler, bivši učenik srednje škole Bethel Park, rekao je za CNN da bi ga, iako nije bio u istom razredu s Crooksom, znao sresti na hodniku te da njegovo lice nije imalo nikakve ekspresije.

Crooksa su, rekao je Kohler, maltretirali jer se nije uklapao s drugima u školi.

Oglasio se FBI

FBI je u nedjelju priopćio da je napadač na Trumpov skup u Pennsylvaniji djelovao sam te da još uvijek aktivno istražuje pozadinu napadača.

"Radimo na tome da dobijemo pristup njegovu telefonu", rekao je u nedjelju Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pittsburghu. "Poslali smo telefon u naš laboratorij u Quanticu."

Rojek je također rekao da FBI "nije identificirao ideologiju povezanu s temom", ali je upozorio da smo "još uvijek vrlo rano u ovoj istrazi".

Rojek je rekao da FBI "trenutačno nema nikakvu pouzdana saznanja u vezi s postupcima ubojice neposredno prije nego što je pucao u bivšeg predsjednika".

Dodao je da je obitelj strijelca bila kooperativna u istrazi.

Rojek je potvrdio da je oružje korišteno u pucnjavi bila puška AR koja je kupljena legalno. Također je rekao da je policija pronašla "sumnjivu napravu" u automobilu osumnjičenika i da je naprava "očuvana i analizira se".

Bobby Wells, pomoćnik direktora Odjela za borbu protiv terorizma u sjedištu FBI-a u Washingtonu, D.C, rekao je da FBI ovo istražuje kao pokušaj atentata, ali ga također razmatra i kao potencijalni domaći teroristički napad, doznaje CNN.

Rojek je rekao da "u ovom trenutku nemamo naznaka bilo kakvih problema s mentalnim zdravljem." Pozvao je javnost da dojavi sve informacije koje imaju o pucnjavi, rekavši da je FBI već primio više od 2000 dojava.

Zamjenik ravnatelja FBI-a Paul Abbate također je rekao da FBI zna za pojedince koji odlaze na internet i pokušavaju oponašati ili glumiti napadača, koji je preminuo.

Glavni državni odvjetnik Merrick Garland rekao je da je proveo jutro na brifingu s osobljemMinistarstva pravosuđa i da je "izvijestio predsjednika Bidena" o istrazi.

"Nasilje koje smo vidjeli jučer je napad na samu demokraciju", rekao je Garland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 03:27