POLICIJA GA PUSTILA

FOTO Nožem izbo buldoga 23 puta dok je vlasnica bespomoćno gledala: Branio vlastitog psa od sigurne smrti

LONDON - Wayne Stearman (41) nasrnuo je nožem na američkog buldoga Tysona nakon što ga je bezuspješno pokušavao spriječiti da napada njegovog 11-godišnjeg terijera Montyja.

Tysonova vlasnica, kućanica i majka troje djece Daisy Jenkins bespomoćno je gledala kako Stearman nanosi smrtonosne ozljede njenom psu.

- Pas je bio lud. Tek smo izašli iz kuće i smjesta je napao mog psa. Nije bio na povodcu. Zgrabio je Montyjevu glavu svojom čeljusti i nije puštao. On je mali, kao uštipak kraj drugih pasa, rekao je Stearman novinarima.

- Scena je izgledala poput lava na gazeli. Vrištao sam upomoć no nigdje nije bilo vlasnice. Kada se pojavila pet minuta kasnije, sve što je učinila bilo je da je pomazila svog psa. Bio sam ga šutao i udarao rukama no nije puštao Montyja, stoga sam utrčao u svoju kuhinju i uzeo tri noža.

- Nisam ponosan na to što sam učinio, no što sam trebao učiniti, stajati tamo i dopustiti da mi ubije psa?

Tyson je napao Montyja i prije tri mjeseca.

- Doslovno sam morao podići Montyja i baciti ga preko ograde kada se buldog zaletio na njega. Napao je već mnoge pse u susjedstvu i čak je napao i djete niz ulicu.

Policija je uhitila Stearmana nakon incidenta, no nakon 22 sata je pušten. Ne namjeravaju podizati nikakve optužbe protiv njega.

- Policija je bila vrlo suosjećajna. Nije lijepo reći ali ljudi su sretni što tog psa više nema. Uzrokovao je previše problema, rekao je Stearman.

Svjedokinja događaja izjavila je kako je Jenkins, koja je u međuvremenu postavila mali oltar na mjestu gdje joj je pas preminuo, u očaju vikala ‘Molim vas pomozite! Pomozite mom psu da živi!’ Iako je u pomoć pozvan veterinar, Tyson je uginuo na puteljku gdje je izboden.

Jedna od susjeda potvrdila je da je Jenkins puštala psa da se slobodno kreće po susjedstvu.

- Napadao bi druge pse. Nikad nije nosio brnjicu, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26