KRVOLOČNI ZLOČINAC

HANNIBAL LECTER IZ KLAONICE Priznao čak 14 brutalnih ubojstava pored autoceste

 Getty Images

Bivši zaposlenik klaonice, kojeg nazivaju australskim Hannibalom Lecterom, glavni je osumnjičeni za 14 nesriješenih ubojstava u australskoj divljini.

Andy Albury, koji već služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Aboridžinke u Darwinu 1983. godine, navodno je priznao brutalna ubojstva još žrtava na osamljenom dijelu autoceste Flinders između 1970. i 1982.

Policija iz Queenslanda istražuje moguće ponovno otvaranje neriješenih slučajeva i veze s malenom klaonicom u toj australskoj državi.

Bivši detektiv Les Chapman kazao je za The Sunday Mail da se Albury u prošlosti hvalio ubojstvima još 14 ljudi.

- Priznao mi je 14 ubojstava, ali osuđen je samo zbog jednog. To ga je strpalo u zatvor do kraja života, no znamo da je ubio i ostale - kazao je Chapman.

Jedno od neriješenih ubojstava je i ono 20-godišnjeg autostopera Tonyja Jonesa koji je nestao bez traga u sjevernom Queenslandu 1982.

Istražitelji su odbili priznati imaju li glavnog osumnjičenog za 32 godine star slučaj, ali tvrde da će ga uskoro riješiti.

- Albury je glavni osumnjičeni. Ako nije on kriv, onda je netko iz iste kategorije, ali vrlo je malo psihopata na planeti koji su opasni poput njega. On je pravi Hannibal Lecter - kazao je Chapman.

Autostoper Tony Jones

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53