NEZAMISLIVA PATNJA

Horor u poznatom supermarketu, 19-godišnja radnica izgorjela do smrti u velikoj pećnici, prizor je zatekla njezina majka

Iz policije poručuju kako je istraga u ranoj fazi te da trenutno nemaju dostupnih dodatnih detalja

Gurismran Kaur i trgovina Walmarta gdje se dogodila tragedija

 Gofundme/profimedia/

Stravična sudbina zadesila je tinejdžericu Gurismran Kaur (19) u subotu navečer kada je izgorila do smrti u Walmartovoj pećnici u kanadskom Halifaxu, a pronašla ju je vlastita majka.

One su skupa radile u Walmartovoj trgovini, a majka ju je redovito provjeravala dok su radile zajedno u smjenama. Kad Gurismran nije dulje vremena vidjela u trgovini, zabrinula se i krenula je tražiti.

Na kraju je pronašla spaljene ostatke svoje kćeri u pekarskoj pećnici.

‘Zamislite kakav je užas doživjela njezina majka koja je sama otvorila pećnicu, kad joj je netko ukazao na ‘curenje‘ iz nje. Gursimranova majka pokušala ju je locirati nakon što je nije vidjela sat vremena‘, navodi se u žalbi Izvršnog odbora Pomorskog sikhskog društva na GoFundMe stranici koja je već prikupila 46.000 dolara.

Gurismran i njezina majka stigle su u Kanadu prije nešto manje od tri godine. Njezin otac i brat još uvijek su u Indiji, a zajednica mahnito pokušava prikupiti sredstva da ih prebaci u Kanadu.

‘Nezamislive su i neopisive patnje ove obitelji. Trebaju vašu podršku kako bi prebrodili ovo užasno vrijeme‘, stoji u apelu.

Harjit Seyan, predsjednik Kanadskog pomorskog sikhskog društva, rekao je za Global News da njegova zajednica podržava traumatiziranu obitelj Gursimran od njezine smrti 19. listopada.

‘Najuža obitelj je apsolutno šokirana‘, rekao je Seyan. ‘Oni su u svojevrsnoj traumi. Doista nam je žao što čujemo za tako tragičan događaj.‘

Kanadska nacionalna televizija CBC News poziva se na izvore koji su im rekli da se uređaj u trgovini u Halifaxu ‘nije zaključao‘.

Martin Cromwell, policijski službenik u Halifaxu, opisao je istragu kao ‘složenu‘.

‘Razumijemo da je javnost uključena i samo smo htjeli potaknuti javnost da bude strpljiva s našom istragom i da ima na umu da su u nju uključeni članovi obitelji i suradnici. Istražitelji blisko surađuju sa Službom za liječničke preglede Nove Škotske kako bi utvrdili uzrok i način smrti. Istraga je u ranoj fazi i trenutno nemamo dostupnih dodatnih detalja‘, zaključio je Cromwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 14:45