STRAŠNO

IDF kraj tijela pronašao pisma koje je ubijeni šef Hamasa razmjenjivao s 10-godišnjim sinom. Najgori su crteži...

Kod tijela su vojnici navodno pronašli i drugu korespondenciju koja je sadržavala vrlo vrijedne obavještajne podatke

Mjesto na kojem je ubijen šef Hamasa, Yahya Sinwar

 /Profimedia

Vojnici koji pretražuju kuće u blizini mjesta gdje je Yahya Sinwar ubijen pronašli su pisma koja je on slao i primao, uključujući korespondenciju s 10-godišnjim sinom kojeg je ubijeni teroristički vođa pokušao prožeti mržnjom prema Izraelu, izvijestili su izraelski mediji u petak, između ostalih i Times of Israel.

Prema Channel 12, Sinwar je svom sinu napisao nekoliko propovijedi u kojima je osudio Izrael. Dječak je pak ocu navodno slao crteže mrtvih izraelskih vojnika, a u jednom trenutku navodno je pitao kada će rat završiti.

Sinwar je bio arhitekt invazije i pokolja u južnom Izraelu 7. listopada 2023., kada je oko 3000 terorista Hamasa probilo granicu Gaze i masakriralo oko 1200 ljudi u njihovim domovima, zajednicama i na glazbenom festivalu, a 251 osobu otelo u Gazu, gdje ih je, procjenjuje se, još uvijek 97.

Ubijen je u srijedu u slučajnom susretu s izraelskim vojnicima koji su djelovali u Rafi na jugu Gaze, gdje je navodno pobjegao iz Khan Younisa.

Kod njega su vojnici navodno pronašli i drugu korespondenciju koja je sadržavala vrlo vrijedne obavještajne podatke, kao i oko devet tisuća eura u gotovini i lažnu osobnu iskaznicu.

Sinwar je odslužio 23 godine u izraelskom zatvoru zbog ubojstva Palestinaca za koje je sumnjao da surađuju s Izraelom.

Mjesec dana nakon puštanja na slobodu, Sinwar, koji je tada imao 49 godina, oženio je Samar Muhammad Abu Zamar, koja je tada imala 31 godinu, piše Times of Israel. Imali su troje djece čija su imena, dob i sudbina nejasni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 10:58