ZAPADNA OBALA

Islamski džihad potvrdio smrt zapovjednika u sukobu s izraelskom vojskom: ‘Poginuo je s braćom nakon herojske borbe‘

Izraelska vojska optužuje ga da je umiješan u nekoliko terorističkih napada i da je naredio pucnjavu u lipnju u kojoj je poginuo izraelski civil u dobi od oko 60 godina

Muhammad Jabber

 Saleh Hamad/Afp

Islamski džihad potvrdio je u četvrtak da je jedan od njegovih zapovjednika ubijen u izbjegličkom kampu Nuru Šamsu u Tulkaremu, pošto je izraelska vojska ranije objavila da je u tom kampu ‘eliminirala petoricu terorista‘, među kojima Muhammad Jabber zvanog Abu Šudža.

- Abu Šudža, zapovjednik brigade iz Tulkarema brigada Al Kuds, oružanog krila Islamskog džihada, koji je duboko ukorijenjen u izbjegličkim kampovima na sjeveru Zapadne obale, poginuo je zajedno s nekoliko svoje braće iz brigade nakon herojske borbe protiv vojnika izraelskih okupatora, priopćio je Islamski džihad.

Dodao je da je taj njihov zapovjednik do sada uspio izbjeći pokušaje ubojstva i uhićenja.

Izraelska vojska optužuje ga da je umiješan u nekoliko terorističkih napada i da je naredio pucnjavu u lipnju u kojoj je poginuo izraelski civil u dobi od oko 60 godina.

Oružana krila palestinskih pokreta često u Nuru Šamsu gube ljude, bilo u borbama protiv izraelskih vojnika ili u izraelskim zračnim napadima.

U tom kampu živi više od 13.000 Palestinaca na vrlo maloj površini i u jako lošim sanitarnim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 15:02