POTRAGA NA TENERIFIMA

‘Izgubljen sam, dehidriran, imam 1 posto baterije na mobitelu...‘: Pronađeno tijelo pripada nestalom tinejdžeru

Jayevo tijelo, koje je bilo na vrlo strmoj lokaciji, morao je izvlačiti helikopter.

Potraga za Jayom Slaterom

 Profimedia/facebook/jay Slater Missing - Only Official Group

Obdukcija je potvrdila da je tijelo koje su u ponedjeljak pronašli španjolski spasioci na Tenerifima, nakon mjesec dana opsežne potrage na otoku, tijelo nestalog britanskog tinejdžera Jaya Slatera, piše Guardian. Otisci prstiju uzeti s tijela odgovaraju onima nestalog 19-godišnjaka iz Lancashirea, potvrdio je glasnogovornik suda.

Jay Slater je nestao nakon posjeta glazbenom festivalu na otoku prije četiri tjedna, a zadnji put je viđen živ kako šeće u zabačenom području na sjeveru otoka. Na sudu tvrde da ozljede na njegovu tijelu upućuju da je uzrok smrti slučajni pad na strmom, nepristupačnom području.

Odjeću i osobne stvari britanskog tinejdžera otkrio je gorski spasilački tim Civilne garde, a Jayevo tijelo, koje je bilo na vrlo strmoj lokaciji, morao je izvlačiti helikopter.

image

Jay Slater

Facebook/jay Slater Missing - Only Official Group/

Dobrotvorna organizacija za nestale osobe LBT Global otkrila je kako su mladićevi ostaci pronađeni u blizini posljednje poznate lokacije na kojoj je bio lociran Jayev mobitel, blizu sela Masca na sjeverozapadu otoka.

Podsjetimo, tinejdžer se s prijateljima zabavljao na posljednjoj večeri trodnevnog glazbenog festivala NRG u odmaralištu Playa de Las Americas prije nego što se, s dvojicom starijih Britanaca koje je upoznao vani, vratio u Airbnb smještaj u Masci.

Sljedećeg jutra, oko 8 sati, Jay je pješice krenuo do svog smještaja na južnom dijelu otoka, za što bi mu trebalo oko 11 sati hoda. Tinejdžer je tad nazvao prijatelja i rekao mu da je izgubljen, dehidriran i da ima samo jedan posto baterije na mobitelu.

Dužnosnici sa suda također su otkrili da su također pronađeni osobni dokumenti koji pripadaju Jayu: - Čini se da je pao s veće visine tako da je vjerojatno poginuo na mjestu nesreće, otkrili su.

image

Potraga u blizini sela Masca

James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. srpanj 2024 10:50