SUKOB SE NASTAVLJA

IZRAEL ZADAO NOVI VELIKI UDARAC HAMASU Raketirali kuću i pobili tri visoka zapovjednika

TOPSHOTSAn Israeli army US made self-propelled howitzer 155m cannon fires a shell from the Israel-Gaza border into the Gaza Strip on July 18, 2014. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said today he had ordered the military to prepare for a possible significant expansion of the ground operation against Gaza militants. AFP PHOTO / JACK GUEZ
 JACK GUEZ/AFP

Izraelski zračni napad na kuću u Gazi ubio je tri vojna zapovjednika Hamasa. Mohammed Abu Shamala, Mohammed Barhoum i Raed al-Attar ubijeni su u gradu Rafahu, priopćili su iz Hamasa za medije.

Uz njih ubijeno je još četvero ljudi, kazali su iz Palestinskih spasilačkih službi.

Ubijeni zapovjednici bili su ključni za operacije poput krijumčarenja, konstrukcije podzemnih tunela, a sudjelovali su i u zarobljavanju izraelskog vojnika Gilada Shalita, piše BBC.

U napadima su ubijene i supruga i kćer Mohammeda Deifa također vojnog zapovjednika Hamasa.

Sukobi su započeli u utorak, a obje strane međusobno se optužuju za prekid primirja dogovorenog tijekom pregovora u Kairu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je kako će 'nastaviti kampanju protiv Gaze dok svim Izraelcima ne osigura mir i sigurnost'.

Iz Hamasa su također poručili kako prekidaju pregovore s Izraelcima.

Podsjetimo, u šest tjedana žestokih borbi poginulo je najmanje 2.100 ljudski od čega su velika većina palestinski civili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:20