ISTRAGA U TIJEKU

Javila se Tajna služba: ‘Evo kako se sve odvijalo...‘; Britanski medij: ‘Pogledajte što smo uočili na krovu zgrade!‘

Trump je lakše ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata

Navodno tijelo i puška nedaleko od mjesta gdje je Trump držao skup

 /Screenshot Sky News

Na predizbornom skupu Donalda Trumpa u Pennsylvaniji u subotu, američka tajna služba je „neutralizirala napadača koji je preminuo”, stoji u izjavi objavljenoj na X-u.

„Osumnjičeni napadač ispalio je više hitaca prema pozornici s povišenog položaja izvan skupa”, stoji u priopćenju.

„Jedan od gledatelja je poginuo, a dvoje je teško ozlijeđeno. Incident je trenutno pod istragom i tajna služba je službeno obavijestila Federalni istražni ured(FBI)”, priopćili su.

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je na društvenoj mreži Truth Social da mu je metak u napadu na skupu u Butleru probio gornji dio desnog uha.

"Bilo je mnogo krvi pa sam shvatio što se događa", napisao je.

"Neshvatljivo je da se takvo što može dogoditi u našoj zemlji".

Trump je lakše ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata.

Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Iz publike su se čuli vrisci.

Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na pozornicu nahrupili agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima.

Na Trumpovu desnu uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s pozornice. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući pristašama da je dobro.

U međuvremenu, Sky News je objavio i video s krova zgrade koja prikazuje pušku i pored figure koja je izgleda kao tijelo, a koje su, navode, zamaglili na fotografiji. Ističu da je navedena zgrada udaljena otprilike 150 metara od mjesta gdje je Trump održavao predizborni skup.

Pogledajte video
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 11:10