KANDIDAT NA KENIJSKIM IZBORIMA

JE LI OBAMIN BRAT OBITELJSKI NASILNIK? Optužuju ga da je pretukao dvije od svojih 12 žena!

Hafsa Abwanda (33) udala se za njega dok je bila tinejdžerka, ali je pobjegla 2008. godine nakon pet godina braka i sad tvrdi da je tukao i nju i druge supruge
 AFP

Roy Abong’o Malik Obama, 55- godišnji polubrat američkog predsjednika je kandidat za guvernera Okruga Siaya na izborima u Keniji . Slogan kojim se koristi je 'Glasajte za Obamu. Glasajte za promjenu', a u propagandnom materijalu njegove stranke su i fotografije njega i Baracka, kojem je 1992. bio vjenčani kum.

Žene članice njegove velike obitelji ga optužuju za obiteljsko nasilje i zavođenje jedne od njegovih 12 žena dok je imala 17 godina, što se smatra zločinom u ovoj zemlji gdje je legalna dob pristanka za ulazak u spolne odnose 18 godina.

Jedna od njegovih supruga Sheila (20) ga je optužila da ju ponekad tuče, a da je veći dio vremena neugodan i grub prema njoj.

Još jedna od njegovih supruga ga optužuje za nasilje. Hafsa Abwanda (33) udala se za Malika dok je bila tinejdžerka, ali je pobjegla 2008. godine nakon pet godina braka i sad tvrdi da je tukao i nju i druge supruge, kojih je veliki broj pobjegao od njega, da bi druge dolazile na njihovo mjesto.

S obzirom da islam dozvoljava ženidbu sa samo četiri žene, Malik navodno svoje supruge 'rotira' na takav način da ih ima veći broj ali u jednom trenutku boravi sa samo njih nekoliko, dok su ostale smještene na drugim imanjima koja posjeduje.

Malikovi zaposlenici za svog šefa kažu da im ne plaća dovoljno za njihov rad i da ne uspijevaju prehraniti svoje supruge i djecu.

Roy Abong’o Malik Obama je prvi sin Baracka Obame starijeg. U 18. godini života njegov otac je oženio Keziu, lokalnu ženu, a ona je Malika rodila 1958. godine. Obama stariji, koji je bio odličan student, ju je kasnije napustio, nakon što je dobio stipendiju na Sveučilištu Havaji.

Tamo je imao aferu s Ann Durham, antropologinjom iz Kansasa, koju je kasnije oženio. Ona je rodila Baracka Husseina mlađeg , prije nego ju je Kenijac ostavio i zatim oženio dvije žene s kojima je imao još četvero djece. Otac današnjeg američkog predsjednika je poginuo u prometnoj nesreći u Keniji u 47-oj godini života.

Malik je u Nairobiju završio studij ekonomije u madrasi, islamskoj školi gdje studenti napamet uče dijelove Kurana i tu je postao predani musliman. Osamdesetih godina se preselio u Washington i tamo otvorio prodavaonicu elektroničkih uređaja, a danas provodi dio godine u Keniji, a dio u Sjedinjenim državama.

Stanovnici ovog dijela Kenije vjeruju da će im Malikova povezanost s američkim predsjednikom donijeti prosperitet. Njegovi pristaše negiraju da ima namjeru u taj dio Kenije uvesti šerijatske zakone, zabraniti alkohol i uvesti obvezu ženskog pokrivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 04:37