VELIKA ŠKRTICA

Jeste li znali da postoji vrlo jednostavan način da u avionima Ryanaira izbjegnete srednje sjedalo? Trik je u check-inu...

Analiza Whicha pokazala je i kako se za malo novca može dobiti dodatan prostor za noge

Ryanair, avion

 Alex Segre/alamy/alamy/profimedia/Alex Segre/alamy/alamy/profimedia

Postoji vrlo jednostavan način na koji se u niskobudžetnim avionima kompanija kao što su Ryanair ili easyJet može za malo novca dobiti dodatni prostor za noge, otkriva britanska udruga za zaštitu potrošača Which.

Analiza rasporeda sjedala pokazala je kako su neke kompanije s jedne strane aviona uklonile dio prtljažnog prostora kako bi ugurale još jedan red sjedala, a druga je strana ostala s jednim redom sjedala manje, pa time i s više prostora između sjedala.

Većina je aviona u Ryanairovoj floti Boeing 737, piše Which, a konfiguracija sjedala u tom tipu zrakoplova pokazuje kako najviše mjesta za noge ima na sjedalima koja se nalaze s desne strane - ona s oznakom D, E i F, pozicionirana između trećeg i 15. reda.

image

Raspored sjedala u Ryanairovom Boeingu 737

Izvor: www.aerolopa.com

Ako putnik dobije neko od ovih sjedala, imat će oko centimetar i pol više prostora za noge, što može biti značajno, posebno za visoke osobe.

Kad kupujete karte za Ryanairov let, trebate pričekati da vidite hoće li vam kompanija nasumce dodijeliti jedno od ovih sjedala, no ako to ne učini, možete ga doplatiti s otprilike 9 funti. Također, Which otkriva kako možete izbjeći da vam kompanija dodijeli srednje sjedalo, koje gotovo nitko ne voli.

Naime, ta se sjedala obično nasumce dodjeljuju prva - jer kompanija računa kako će putnik doplatiti da dobije bolje sjedalo - pa se mogu izbjeći ako se check-in napravi što kasnije.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 08:27