CURE NOVI DOKAZI

Kako dalje? Biden kreće prema pozornici, a svugdje oko njega naslagane su specijalne fotografije...

Upute sadrže preciznu putanju do podija koju američki predsjednik treba slijediti.

Joe Biden

 Goffphotos.com/goff Photos/profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Američki predsjednik Joe Biden, o čijem se zdravstvenom stanju zadnjih tjedana opširno špekulira, dobiva tiskane upute koje ga usmjeravaju kojim putem mora hodati kako bi stigao do pozornice i sišao s nje, kada sudjeluje na javnom događanju.

Na ispisanim uputama su velike fotografije ulaza i izlaza pozornice, na kojima piše: ‘Prošećite do podija‘, prenosi britanski Telegraph.

Upute sadrže preciznu putanju do podija koju američki predsjednik treba slijediti.

Dokument od pet stranica koji je na uvid dobio Axios prikazuje velike fotografije prostorije ili dvorane snimljene iz različitih kutova. Popraćene su riječima "pogled s podija" i "pogled iz publike".

Republikanci su krenuli špekulirati o videozapisima s javnih nastupa koji prikazuju nesigurnog Joea Bidena (81), koji izgubljeno pogledom traži izlaz s pozornice. Snimke su potaknule glasine i pozive Bidenu da se povuče jer ‘nije mentalno sposoban za predsjedničku dužnost‘.

Upute koje je objavio Axios navodno su dio predloška događanja u Bijeloj kući poslane osoblju.

image

Joe Biden i Jill Biden

Mandel Ngan/Afp

Neimenovani član osoblja koji je sudjelovao u prikupljanju donacija za kampanju rekao je za Axios da ga je iznenadilo da ‘iskusni profesionalac u politici treba detaljne verbalne i vizualne upute o tome kako ući i izaći iz dvorane".

Andrew Bates, glasnogovornik Bijele kuće, rekao je da je visoka razina detalja i preciznosti ključna za predsjednički rad, bez obzira na to tko je predsjednik. Dodao je da to predstavlja “osnovni pristup koji koristi svaki moderni tim, uključujući ured potpredsjednika i agencije”.

Upute koje je objavio Axios komentirala je i glasnogovornica potpredsjednice Kamale Harris.

- Ovi su dokumenti standardni logistički materijali i fotografije svakog ravnatelja, uključujući potpredsjednika, rekla je Kirsten Allen.

image

Joe Biden i Jill Biden

Mandel Ngan/afp/profimedia/Mandel Ngan/afp/profimedia

No dva bivša suradnika koja su radila s Bidenom tijekom njegova potpredsjedničkog mandata izjavila su da su njegove pripreme u to vrijeme bili drugačije i da su se češće oslanjali na dijagrame mjesta, prema Axiosu.

Rasprava o Bidenovoj sposobnosti da preuzme drugi mandat razbuktala su se nakon prošlomjesečne debate protiv Trumpa, koju su mnogi analitičari opisali kao ‘katastrofu‘ za demokrate.

Biden je povremene mrmljao, gubio se, izgledao zbunjeno nakon nekih upita, a televiziju je zamijenio telefonom. Kao 81-godišnjak, on je nastariji američki predsjednik, a to je podatak koji se odnosi na njega još otkako je stupio na dužnost u dobi od 78 godina.

Prošle godine je isplivalo da je koristio kartice za sastanak s Rishijem Sunakom, bivšim britanskim premijerom. Kartice su uključivale pet prijedloga za razgovor, uključujući "Nato" velikim slovima koja su bila podvučena radi naglaska.

image

Joe Biden i Jill Biden

Mandel Ngan/afp/profimedia/Mandel Ngan/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 14:24