TRUMPOVCI SE RUGAJU

Kamala Harris dala intervju CNN-u: O Ukrajini je uopće nisu pitali, o ratu u Gazi govorila cijele dvije minute

Kamalu Harris pitali su i o promjenama političkih stavova vezano za imigracijsku politiku i fracking

Kamala Harris u razgovoru za CNN

 /Screenshot Youtube

Republikanci se sprdaju s Kamalom Harris jer je njezin prvi intervju u izbornoj kampanji trajao samo 27 minuta, tijekom kojega je inzistirala da se njezine "vrijednosti nisu promijenile" unatoč napuštanju liberalne politike, prenosi Telegraph.

Potpredsjednica je u četvrtak sa svojim potpredsjednikom Timom Walzom dala kratki intervju za CNN, a optužili su je da izbjegava nadzor nad ključnim političkim pitanjima, uključujući rat u Ukrajini.

Kamala Harris, koja je postala kandidat Demokrata nakon što se Joe Biden povukao iz utrke 21. srpnja, odbila je davati bilo kakve intervjue i ograničila je svoje javne nastupe na govore u kampanji.

Republikanci joj se rugaju jer je intervju trajao kratko i zato što se pojavila s Walzom koji je poslužio kao ‘teta čuvalica‘.

"Koliko je minuta bezvrijednog sadržaja CNN morao emitirati da nadoknadi smiješno kratak intervju?", komentirao je Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje.

“Je li CNN morao izrezati neke Kamaline odgovore i zato nisu mogli ispuniti sat?”, zapitao je sarkastično.

Trump je na svojoj platformi TruthSocial objavio: "DOSADNO!!!"

Iako su Kamalu Harris pitali o promjenama političkih stavova vezano za imigracijsku politiku i fracking, također je nekoliko minuta govorila o trenutku kada je čula da Biden odustaje od utrke dok je kuhala šunku za svoju obitelj

U drugom segmentu odgovarala je na pitanje o svojoj nećakinji, koja je snimljena kako gleda njezin govor na Kongresu, a fotografija je ubrzo postala viralna.

"To je vrlo ponizno, na puno načina", rekla je.

Nisu je pitali o ratu u Ukrajini, a o ratu u Gazi govorila je manje od dvije minute.

"Dopustite da budem vrlo jasna, ja sam nedvosmislena i nepokolebljiva u svojoj predanosti obrani Izraela i njegovoj sposobnosti da se brani, i to se neće promijeniti. Ali vratimo se korak unazad, 7. listopada masakrirano je 1200 ljudi, mnogo mladih ljudi koji su samo bili na glazbenom festivalu... žene su silovane na užasan način. Kao što sam rekla, a govorim i danas. Izrael je imao pravo, ima pravo braniti se", izjavila je ali i dodala: "Previše nevinih Palestinaca je ubijeno."

Harris rekla je da, iako su se njezini politički stavovi promijenili od njezine predizborne kampanje 2019., "vrijednosti koje njeguje nisu se promijenile".

Donald Trump, republikanski protukandidat, nazvao ju je "drugarica Kamala", a njegovi su suradnici iskopali prijašnja liberalna stajališta tijekom demokratske predizborne kampanje 2019.

Govorila je o frackingu (vađenju nafte hidrauličkim frakturiranjem), koji je ranije planirala u potpunosti zabraniti.

"Vjerujem da je vrlo važno da ozbiljno shvatimo ono što moramo učiniti kako bismo se zaštitili od onoga što je jasna kriza u smislu klimatskih promjena, rekla je.

Na pitanje o migracijskoj politici na južnoj granici SAD-a, odgovorila je:

"Imamo zakone koji se moraju poštivati ​​i provoditi, koji se bave ljudima koji ilegalno prelaze našu granicu i trebali bi postojati posljedice", glasio je njezin odgovor.

Tijekom intervjua, Harris se predstavila kao kandidatkinja "konsenzusa", obećavši da će imenovati republikanca u svoj kabinet ako pobijedi na izborima u studenom. Ustvrdila je da predstavlja srednju Ameriku.

"Mislim da je jako važno... kada se donose neke od najvažnijih odluka imati ljude za stolom koji imaju različite poglede, različita iskustva", rekla je.

Na upit o glavnim prioritetima na "prvi dan" svog predsjedništva, rekla je da će nastojati ostvariti svoju viziju "ekonomije mogućnosti" - rebrendiranja ekonomskih politika iz Bidenove ere koje uključuje novu obvezu da se spriječi "podizanje cijena" namirnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 06:05