BORBA SA STIHIJOM

Kod Mostara gori već 24 sata, požar još nije pod nadzorom, prijete redukcije opskrbe vodom

Požar od srijede bjesni na obodima Mostarskoga blata kod naselja Kozice, Troskoti i Miljkovići, ne prijeti kućama, ali se približava prometnicama

Požar/Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Duže od 24 sata gasitelji ne mogu staviti pod nadzor požar nedaleko Mostara u kojemu je u četvrtak temperatura dosegla 40 stupnjeva, a zbog dužeg sušnog razdoblja prijeti redukcija opskrbe vodom u više hercegovačkih sredina.

Požar koji od srijede bjesni na obodima Mostarskoga blata kod naselja Kozice, Troskoti i Miljkovići ne prijeti kućama, ali stvara probleme jer se približava prometnicama.

Gore niska trava, makija i šuma. Na licu mjesta je više gasitelja s tri vatrogasna vozila koji pokušavaju vatrenu stihiju staviti pod nadzor. Vatrogasci kažu da im poteškoće stvara nepristupačan teren i visoke temperature.

U Mostaru je izmjereno ove godine rekordnih 40 stupnjeva. Zbog veće potrošnje vode za zalijevanje poljoprivrednih površina je Gradski vodovod pozvao da se voda racionalnije troši inače će morati uvesti redukcije. Sličnu mjeru najavio je i vodovod u Tomislavgradu iz kojeg pozivaju građane da se voda koristi samo za piće i higijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 12:33