KAOS NA ULICI

Ljudi u crnom slavili ‘godišnjicu oslobođenja Srebrenice‘ uz Mladićeve slike, pogledajte kako su reagirali građani Novog Sada

Okupljeni Novosađani grupi neofašista koji nose zastave Republike Srpske s likom Ratka Mladića uzvikivali su parole ‘Novi Sad antifa grad‘
 Screenshot N1/X

Više destina Novosađana suprotstavilo se šačici pripadnika javnosti nepoznate neofašističke organizacije koja se na Trgu slobode u Novom Sadu okupila na, kako su naveli u najavi skupa, "godišnjici oslobođenja grada Srebrenice", na Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Okupljeni Novosađani grupi neofašista koji nose zastave Republike Srpske s likom Ratka Mladića uzvikivali su parole ‘Novi Sad antifa grad‘ i ‘Ustaše i četnici zajedno ste bježali‘.

Jake snage policije osiguravale su skup, a desetak policajaca sprečavalo je Novosađane da priđu grupi od desetak mladih muškaraca u majicama s neofašističkim obilježjima.

Svo vrijeme čuli su se uzvici i zvižduci, piše Nova.rs te navodi kako je bilo nekoliko pokušaja da se probije kordon, a u jednom trenutku došlo je i do sukoba.

Predstavnici udruženja "Srpski soko" imaju megafon, a okupljeni jedni drugima upućuju uvrede.

"Suludo je da se to događa u Novom Sadu, sramotno je, zato smo se okupili da to spriječimo", rekao je Slobodan Zonić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. srpanj 2024 22:11