POGLEDAJTE VIDEO

Lopov pokušao opljačkati trgovinu, a onda je pred njega stala osmogodišnja djevojčica: Nije znao što ga je snašlo!

‘Kad sam kasnije gledao snimku, nisam mogao vjerovati što je učinila. Očekivao sam da će se rasplakati‘, kazao je njezin otac Leo

Borba s pljačkašem

 Screenshot Youtube

Nadzorna kamera snimila je hrabru djevojčicu koja se suprotstavila muškarcu koji je pokušao opljačkati trgovinu njezina oca i prebila ga bejzbol palicom.

Kad je u subotu navečer primijetila da je lopov ušao u njihov dućan Big Discount Liquors u Maplewoodu u Minnesoti, osmogodišnjakinja je zgrabila palicu i opalila pljačkaša svom snagom.

Tako je onesposobila lopova, kasnije identificiranog kao Conchobhara Morrella (37), kojeg je njezin otac kasnije savladao.

‘Kad sam kasnije gledao snimku, nisam mogao vjerovati što je učinila. Očekivao sam da će se rasplakati ili vrištati‘, kazao je njezin otac Leo.

Taman se spremao zatvoriti trgovinu oko 9:30, kad je u dućan upao Morrell, zgrabio bocu pića i donio je do blagajne.

Na snimci se vidi kako Morrell, obučen u Amazonovu uniformu, iz džepa vadi prilično realističan plastični pištolj, stavlja ga na pult i traži novac.

Leo se prisjeća kako mu je rekao da će mu sve dati, samo da njegova kći, koja je bila iza pulta, bude sigurna.

‘Rekao sam mu da je sa mnom moja kći i da spusti pištolj, a ja ću mu dati sve što imam. Nije me bilo briga za novac već samo za sigurnost moje kćeri‘, rekao je Leo.

No Morrell je zgrabio pištolj i došao u prostor iza blagajne.

Leo se počeo hrvati s pljačkašem, no trenutak kasnije hrabra je djevojčica prišla lopovu s leđa i nekoliko ga puta snažno opalila po glavi.

Leo je tada savladao pljačkaša, no ovaj mu se ipak uspio oteti i pobjeći, no bez pištolja i bez novca. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla i uhitila. Imao je šljivu ispod oka i raskrvavljenu usnicu.

Lopov je zanijekao da je uopće bio u toj trgovini te rekao da su mu ozljede posljedica neke tučnjave.

Glasnogovornik Amazona kazao je da je Morrell njihov dostavljač, no da je odmah nakon što su primili vijest o pokušaju pljačke dobio otkaz.

Morrell je sada optužen za pokušaj teške pljačke i zadržan je u zatvoru uz jamčevinu od 40.000 dolara. Sudsko saslušanje je u petak. Prethodno je bio osuđivan za pljačku u Minnesoti 2004.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:19