NA SKUPU U MINSKU

Lukašenko otvoreno govorio o mogućnosti da Rusija propadne

‘Ako Rusija propadne, svi ćemo biti uvučeni u vrtlog‘, rekao je bjeloruski čelnik

Aleksandar Lukašenko

 Sergei Savostyanov/Afp

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko govorio je na skupu Vijeća ministara unutarnjih poslova Zajednice neovisnih država u Minsku i osvrnuo se na trenutnu situaciju u Rusiji i svijetu, javljaju bjeloruski mediji.

‘Ako Rusija propadne, sve ostale države ZND-a bit će uvučene u vrtlog‘, kazao je Lukašenko na skupu.

Zajednica neovisnih država (ZND) je gospodarski, politički i ekonomski savez bivših sovjetskih republika.

"Moglo bi se dogoditi da bilo koja od naših država neće opstati bez ovog jedinstva. Ako to danas ne shvatimo, s nama će se postupati odvojeno. Ali ako Rusija propadne, svi ćemo biti uvučeni u vrtlog", rekao je bjeloruski predsjednik.

"U svjetlu nedavnih događaja, uključujući specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, mnogi, i čelnici i sigurnosni dužnosnici, počeli su tražiti neku korist za sebe. To ne bi trebao biti slučaj", kazao je bjeloruski čelnik.

‘Neki misle: ‘Klonit ćemo se Rusije, pod sankcijama je. Bojimo se da im nas ne povuku sa sobom i tako dalje... Tražimo svoje interese.’ Nemojte to raditi.‘

"Tko zna što će sutra biti s nama, s našim državama i hoćemo li se morati obratiti Rusiji za pomoć. Posljednji događaji pokazuju da nigdje nismo dobrodošli. Ili Rusija, ili ti i ja. Moramo se držati zajedno, “ kazao je Lukašenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 15:03