MUČNI SLUČAJ

Majka troje djece izgubila skrbništvo nad djecom pa eutanazijom okončala život, dadilje otkrile uznemirujuću tajnu

Njena posvojena kći rekla je da je saznala za eutanaziju iz objave na Facebooku na dan smrti

Catherine Kassenoff

 /Facebook

Majka troje djece ubila se u švicarskoj klinici za eutanaziju kako bi kaznila supruga koji je dobio skrbništvo nad djecom, piše Daily Mail. Naime, Catherine Kassenoff (54) iz Westchestera u svibnju prošle godine najavila je na Facebooku kako će si okončati život jer suprug godinama zlostavlja nju i djecu, naum je na kraju i ostvarila.

Kassenoff je bila uspješna odvjetnica, a istim se poslom bavio i njen suprug Allan Kassenhoff. Nakon što je Allan dobio isključivo skrbništvo nad njihove tri kćeri, Catherine je izgubila pravo na posjete te joj je dijagnosticiran terminalni rak.

Iako se prvo predstavljala kao žrtva, na vidjelo su isplivali novi detalji oko slučaja. Dadilje koje su ranije čuvale djecu ispričale su kako se drugačije ponašala prema posvojenoj djevojčici nego prema biološkim kćerima. U oproštajnoj objavi na Facebooku priložila je tisuće sudskih dokumenata i snimki svog supruga na trenutno nepostojećoj poveznici na Dropboxu.

Jedan od objavljenih dokumenata potpisao je bivši psihijatar Colin Brewer koji je u izvješću za kliniku za eutanaziju Pegasos Swiss Association napisao da je Catherine bila prisebna i "dovoljno zdrave pameti" da donese odluku o okončanju života. Za razliku od poznatije klinike za eutanaziju Diginitas koja je namijenjena kroničnim i smrtno bolesnim ljudima, Pegasos eutanazira i one koji nisu na rubu smrti.

Psihijatar je otkrio kako se dva puta pokušala ubiti, a prvobitna eutanazija bila je planirana u listopadu 2022. no odgođena je zbog administrativnih razloga.

- Uvijek je bila vrlo smirena, malo bi se razbijesnila kad bi govorila o svom suprugu. Jasno je govorila što želi učiniti i zašto, dijagnoza raka nije bila razlog zašto si je okončala život, rekao je Brewer.

U izvješćima se navodi da se Catherine pobrinula da djeca saznaju o njenoj smrti na najbezbolniji način. Ipak, njena posvojena kći Ally rekla je da je saznala za eutanaziju iz objave na Facebooku na dan smrti.

Kassenoffovi su Ally posvojili 2009. jer njena majka nije mogla brinuti o njoj. Nakon duge borbe s liječnicima i umjetnom oplodnjom, odlučili su se za posvojenje. Kasnije su potpomognutom oplodnjom uspjeli dobiti još dvije djevojčice.

Dadilje tvrde da je Catherine počela zlostavljati Ally jer je bila usvojena, dok se prema biološkim kćerima ponašala normalno. Dok je Ally još bila beba, dadilja Kim Hull dobila je uputu da je drži budnom cijeli dan tako što će joj kapati vodu na čelo. Tu uputu dobila je kako bi Ally nakon cijelog dana bez spavanja, mogla prespavati noć.

Rekla je i kako je na leđima bebe pronašla tragove grebanja te ju je zbog toga odvela liječniku. Dadilja Celine Dublanchet za obitelj je radila tijekom 2016. godine te je potvrdila kako je Catherine za kaznu Ally zaključala u mračni podrum na dva sata za kaznu.

Drugom prilikom, tvrdi dadilja, Ally je po mraku i usred zime morala čistiti vrt. Također, posvojena kći spavala je na madracu u svojoj sobi, dok su biološke kćeri spavale s majkom u njenom krevetu. Taj bi krevet Ally svako jutro morala slagati. Kad joj je nakon šest mjeseci istekla viza, razmišljala je da Ally povede sa sobom u Francusku jer joj je bilo žao da pati.

Još jedna dadilja, Mylene Gry, tvrdila je da je čula Catherine kako viče na djevojčicu kako nikad neće imati prijatelje te da neće uspjeti u životu ili se udati i osnovati obitelj. Tijekom dugotrajne bitke oko skrbništva, sud je naredio da se ocu dodijeli isključivo zakonsko skrbništvo.

Otac djevojčica ostao je bez posla nakon što je TikToker Robbie Harvey, koji se bori za prava žena u nasilnim vezama, objavio njihovu priču na svom profilu. Iako su snimke uklonjene, dugo su kružile društvenim mrežama i među 3 milijuna njegovih pratitelja.

Uz pojedinosti o sudskom postupku i zlostavljanju, Catherine je podijelila snimke supruga koji je bijesan te je naziva debelom, starom gubitnicom, dok joj u drugom videu govori kako je mrzi. S nekoliko klikova, Harvey je oca djevojčica doveo do financijske i emocionalne propasti.

U tužbi koju je Allan uputio navodi se da su Harveyjevi pratitelji bombardirali odvjetničku tvrtku s više od 7000 poziva i 500 mailova optužujući ga da je on razlog što si je Catherine oduzela život. Allan je za pretrpljeno tražio kompenzaciju od 150 milijuna dolara, a ranije ovog tjedna su se nagodili za iznos koji nije otkriven.

TikToker je kasnije objavio snimku u kojoj se ispričava za uzrokovanu štetu.

@therobbieharvey

Here‘s an update to the Kassenoff story.

♬ original sound - Robbie Harvey
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 08:16