NOVE ŽRTVE ORUŽJA U SAD-u

MASOVNA PUCNJAVA U FLORIDI NA GAMING TURNIRU: Mediji javljaju o više poginulih, navodno su najmanje četiri osobe mrtve!

 
 Screenshot/CBS/Twitter

Jedan je muškarac otvorio vatru u nedjelju na turniru u računalnim igrama u Jacksonvilleu na Floridi, pri čemu je poginulo nekoliko osoba, a i sam napadač je mrtav, objavila je policija.

Policija nije potvrdila o kojem se točno broju mrtvih i ranjenih radi, ali mediji pišu da je bilo četvero mrtvih i 11 ranjenih.

Šerif Mike Williams na prvoj konferenciji za novinare kazao je da u ovom trenutku ne postoji ni jedna druga osumnjičena osoba, a da je napadač bio muškarac bijelac.

Do pucnjave je došlo na turniru u računalnim igrama Madden NFL 19, natjecanju u američkom nogometu. EA Sports, tvrtka koja drži Madden i stoji iza natjecanja, kazala je kako surađuje na tom slučaju s vlastima.

---------------------------------------------------

Nekoliko pucnjeva moglo se čuti u video prijenosu turnira koji je bio organiziran u gaming baru GLHF. Turnir u video igrama koji se tamo održavao bio je prenošen uživo kada je odjeknulo nekoliko pucnjeva.

Na snimci se vidi kako igrači reagiraju na pucnjavu, a čuju se i krici prije nego što je snimka prekinuta.

Uznemirujuć video možete pogledati OVDJE:

Natjecanje se održavalo u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u središnjem dijelu grada s restoranima i dućanima.

Los Angeles Times piše da je napadač bio sudionik turnira te da je otvorio vatru a onda se ubio. Policija to nije potvrdila.

Bolnički izvori kazali su da je u bolnicu u Jacksonvilleu dovezeno šestero ranjenih, od kojih je jedna osoba u vrlo ozbiljnom stanju.

Organizator turnira Madden NFL napisao je na Twitteru: "To je užasna situacija, izražavamo našu najiskreniju sućut svima pogođenima".

Više igrača napisalo je da su živi i zdravi, iako iznimno preplašeni.

Organizator turnira Madden NFL napisao je na Twitteru: "To je užasna situacija, izražavamo našu najiskreniju sućut svima pogođenima".

Jedan od igrača koji je uspio pobjeći napisao je na Twitteru: "Upravo se pucalo na turniru", napisao je 19-ogodišnji Drini Gjoka iz ekipe Complexity Gaming. "Imao sam sreće. Metak me pogodio u prst".

Više igrača napisalo je da su živi i zdravi, iako iznimno preplašeni.

Florida je posljednjih godina bila poprište više masovnih pucnjava.

U lipnju 2016. ubijeno je 49 ljudi u klubu u Orlandu, a 14. veljače 2018. mladić u dobi od 19 godina otvorio je vatru u školi u Parklandu i ubio 17 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:12