EPSKA BORBA

Meteorolozi na svojoj koži osjetili svu moć Miltona: Javili se iz srca uragana, jedan od njih nije uspio izdržati...

S biciklističkom kacigom na glavi i naočalama na očima, Ray se trudi ostati na nogama dok izvještava

Reporter Foxa se bori s Miltonom

Meteorolog Fox Weathera Robert Ray postao je noćas viralan diljem svijeta. On je, naime, odlučio o uraganu Milton izvještavati s ulice, dok je nevrijeme trajalo i tako gledateljima dodatno dočarati snagu oluje od koje je Florida strepila danima.

S biciklističkom kacigom na glavi i naočalama na očima, Ray se trudi ostati na nogama dok izvještava, a kao što se na videu može vidjeti, uspijeva odoljeti vjetru.

Većina je televizijskih kuća izvještaje o Miltonu odrađivala iz studija, ali su se Fox Weather i Ray odlučili na ovaj, puno opasniji pristup.

Na samom početku voditelj predstavi meteorologa uz poruku da će gledatelji sada imati priliku vidjeti kako izgleda upozorenje na ekstremne vremenske uvjete.

- Ovo je povijesna oluja, a nadam se da će ovo svima pokazati koliko je važno evakuirati se u ovakvim situacijama. Ne želite biti u ovome, vikao je Ray u mikrofon kako bi ga se uopće čulo.

- Miltonov bijes je velik. Ovo je najteži vjetar koji sam iskusio i nadam se da je ovo kraj, rekao je.

Nisu svi uspjeli ostati na nogama

Među onima koji su imali novinare na terenu bio je i NBC News, a njihov Tom Llamas izvještavao je iz okruga Sarasota koji je bio među najpogođenijima Miltonom.

No, za razliku od Raya, Llamas i njegov kamerman nisu uspjeli izdržati snažne nalete vjetra i pali su tijekom javljanja uživo.

- Situacija postaje sve teža, moramo ići odavde. Moramo ići, moramo ići, ponavljao je dok je bježao s mjesta događajima s ostalima.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 10:53