HOROR U ŠVICARSKOJ

Misicu Kristinu suprug je prvo udavio, potom raskomadao, a onda je samljeo u blenderu; On tvrdi: ‘Bila je to samoobrana‘

Njena prijateljica Eli Šimić komentirala je Kristininu posljednju objavu na Instagramu na hrvatskom jeziku: ‘Počivaj u miru Kiki. Bez riječi...‘

Ilustrativna fotografija

 Buzz Pictures/alamy/profimedia/buzz Pictures/alamy/profimedia/

Bivša finalistica Miss Švicarske navodno je zadavljena i raskomadana ubodnom pilom i vrtnim škarama prije nego što ju je njezin suprug samljeo u blenderu.

Tijelo 38-godišnje manekenke Kristine Joksimović pronađeno je u veljači u Binningenu, u blizini Basela u Švicarskoj.

Njezinom suprugu, kojeg su lokalni mediji nazivali samo pseudonimom Thomas (41), Savezni sud u Lausanni danas je odbio žalbu za puštanjem iz pritvora nakon što je priznao da je ubio svoju ženu.

Istraga koja je u tijeku danas je zaključila da postoje ‘konkretne indikacije mentalne bolesti‘ u pozadini slučaja, piše Daily Mail.

Kristina, majka njihovo dvoje djece, navodno je ubijena jer je prije toga nasrnula na supruga nožem, a onda joj je on raskomadao tijelo ‘u panici‘.

Kristinino tijelo pronađeno je 13. veljače navečer, a istražitelji su utvrdili da je prije smrti zadavljena.

U presudi stoji da je osumnjičeni priznao da je udavio svoju suprugu.

Obdukcija je zaključila da je tijelo zatim raskomadano ubodnom pilom, nožem i vrtnim škarama.

Dijelovi tijela zatim su usitnjeni, ‘propasirani‘ i otopljeni u kemijskoj otopini, izvijestio je lokalni list Blick.

Medicinsko-forenzičko izvješće također je ‘u suprotnosti s njegovim opisom samoobrane‘, navodi švicarski list FM1 Today.

Inače, Thomas je uhićen dan nakon što je Kristinine ostatke pronašla treća osoba u veljači.

Nakon što je ova vijest ugledala svijetlo dana, njihovi prijatelji ostali su u šoku.

- Meni su se činili kao savršena obitelj - kazao je jedan od njih te dodao da je par živio u prostranoj kući s fenomenalnim pogledom na Basel.

Drugi je pak rekao da im je veza bila mjesecima u krizi, a policija je navodno bila prethodno prozvana zbog dojava o fizičkom nasilju.

Istražitelji su rekli da je Thomas, inače poslovni čovjek, pokazao ‘upadljivo visoku razinu kriminalne energije‘ prema njihovoj procjeni.

Naveli su ‘nedostatak empatije i hladnokrvnosti nakon ubojstva supruge‘, te njegova nastojanja da zataška njezinu smrt, dodajući da je optuženik imao ‘sadističko-sociopatske osobine‘.

Tužitelji kažu da je optuženik prethodno zadavio svoju suprugu prije nego što ju je ubio, javlja lokalna novina BZ Basel.

Kristina, koja je rođena u Binningenu, ali je srpskih korijena, prešla je iz manekenstva u trenericu modnih pista.

Između ostalih, trenirala je kandidatkinje za Miss Švicarske da krenu njezinim stopama.

Također je osposobila poslovne žene za samouvjeren hod u profesionalnom i privatnom životu.

Jednom je pobijedila na izboru za Miss sjeverozapadne Švicarske i postala finalistica nacionalnog natjecanja 2008. godine.

Iste godine osnovala je agenciju za treniranje i savjetovanje za ambiciozne modele.

Mnoge švicarske slavne osobe i bivše natjecateljice za Miss Švicarske izrazile su šokiranost zbog Kristinine smrti još u veljači.

Lorena Santen, koja je 2023. okrunjena za Miss Švicarske, bila je jedna od Kristininih učenica na modnoj pisti, rekla je: ‘Jako ćeš nam nedostajati.‘

Bivša Miss Švicarske Christa Rigozzi rekla je za 20 Minuten u veljači: ‘Užasno je. Stvarno sam šokirana. Mislim na njene dvije kćeri. Bila je tako lijepa i dobrodušna žena.‘

Nadine Vinzens, bivša Miss Švicarske koja je bila Kristinina prijateljica, rekla je: ‘Tako sam slomljena srca. Bila si tako dobra i draga osoba. Nikada neću zaboraviti vrijeme provedeno u LA-u s tobom. RIP moja ljepotica.‘

Manekenka Andrea Brotschi, koja je sudjelovala na natjecanjima u Švicarskoj, također je odala počast svojoj prijateljici: ‘Tako sam tužna i šokirana. Bila si tako dobrog srca, ljubazna, inteligentna i velik čovjek. Zašto? Kris hvala ti na svemu.‘

Frida Hodel, koja je 2015. sudjelovala u švicarskoj verziji TV showa ‘Gospodin savršeni‘, također je odala počast Kristini, napisavši: ‘Nedostaješ nam. nikada te neću zaboraviti. Počivaj u miru.‘

Još jedna natjecateljica ‘Gospodina savršenog‘, Eli Šimić, koja je 2017. sudjelovala u TV showu, komentirala je Kristininu posljednju objavu na Instagramu na hrvatskom jeziku: ‘Počivaj u miru Kiki. Bez riječi...‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:31