SUDI MU SE ZBOG ZLOPORABE U PRIVATIZACIJI

MIŠKOVIĆ SNIMLJEN U DUBROVNIKU Srpskom tajkunu oduzeta putovnica, a on pije kavu na Stradunu

 AFP

Jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, Miroslav Mišković, koji optužen je za zloporabe u privatizaciji, snimljen je u subotu popodne u Dubrovniku.

Prema fotografijama koje je objavio Blic jasno se vidi kako uživa u jednom od kafića na Stradunu.

Njegov sina Marko, također se ne nalazi na području Srbije, a kako izvještava Tanjug o odlasku u inozemstvo obavijestio je sud.

Žalbeni sud u Beogradu je, inače, naredio da se njima dvojici ponovno oduzmu putovnice te im je produžio mjeru zabrane napuštanja zemlje za tri mjeseca.

Kako doznaje Blic , Marko Mišković je u utorak napustio Srbiju, ali se mora vratiti i predati putovnicu.

Podsjetimo, Miroslav Mišković je zajedno sa sinom Markom, vlasnikom Nibens grupe Milom Đuraškovićem i još osmero suradnika tereti se da su cestovna poduzeća oštetili za oko 154 milijuna eura, a državni proračun za 4,3 milijuna eura.

Mišković je odbacio optužnicu i uzvratio da se "sudi najvećem gospodarstveniku Srbije i vodećem gospodarstveniku regije" te "tržišnom gospodarstvu i privatnom poduzetništvu”

Miroslav Mišković i njegov sin Marko uhićeni su 12. prosinca 2012. godine. Miroslavu je pritvor zamijenjen jamstvom, a oduzeta putovnica mu je u međuvremenu vraćena, što je izazvalo prijepore u srbijanskoj javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:03