KOREJSKI ROMEO I JULIA

Misteriozna družica vođe Sjeverne Koreje je udana pop zvijezda koju mu je otac zabranio viđati

Moguće je i da se radi o jednoj od nezakonitih kćeri diktatorovog oca, a zajedničko pojavljivanje u javnosti u tom bi slučaju služilo za pokazivanje jedinstva vladajuće obitelji
 AP

Nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong-un u posljednje vrijeme na javnim događanjima počeo pojavljivati u društvu nepoznate ljepotice , strani mediji nagađali su da se možda radi o njegovoj supruzi ili ljubavnici, no nikako nisu mogli dokučiti tko je ona. Južnokorejske obavještajne službe otkrile su da se radi o pop zvijezdi Hyon Song-wol.

Ako se uistinu radi o Hyon Song-wol, to je žena s kojom je Kim Jong-un započeo vezu kad se pred 10 godina vratio sa studija na elitnom privatnom sveučilištu u Švicarskoj. Njegov otac, Dragi vođa Kim Jong-il, zabranio mu je viđati Hyon Song-wol, inače poznatu po pop hitovima 'Izvrsna konjolika dama', 'Ona je otpušteni vojnik', 'Volim Pyongyang', 'Stope vojnika' i 'Mi smo trupe naše partije'.

Hyon Song-wol se pred nekoliko godina udala za jednog zapovjednika u sjevernokorejskoj vojsci s kojim je dobila i dijete, no nije poznato je li još uvijek uopće udana i što je s njezinim djetetom.

Sjeverna Koreja nije potvrdila da je upravo Hyon Song-wol nepoznata ljepotica s brojnih javnih snimki i fotografija. Općenito, režim je toliko tajnovit i zatvoren da stranom svijetu nije poznato niti koliko je točno godina Kim Jong-unu , iako se nagađa da mu je 27 ili 28.

Osim toga, u početku se pretpostavljalo da je malo vjerojatno da se radi o diktatorovoj supruzi ili romantičnoj partnerici, zato što su se sjevernokorejski vođe izuzetno rijetko pojavljivali u javnosti u društvu svojih supruga. Kao vjerojatnija opcija mislilo se da se radi o vođinoj mlađoj sestri Yo-Jong ili pak o jednoj od nezakonitih kćeri njegovog oca. Kad bi se radilo o ovoj potonjoj opciji, da je neidentificirana žena zapravo Kim Jon-unova polusestra, bilo bi to stoga da se pokaže jedinstvo vladajuće obitelji, objasnili su analitičari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:58