STRAŠNA ISPOVIJEST

‘Moj je otac pozvao 72 muškarca da siluju moju majku. A onda sam shvatila što namjerava sa mnom...‘

Nakon što je policija pregledala oko 20.000 fotografija, izbrojali su 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca

Gisele P.  

 Christophe Simon/Afp

U Francuskoj je usred covid krize, u studenom 2020., sasvim slučajno razotkrivena obiteljska soba užasa, kako ju je Caroline Darian nazvala. Ona je toga dana odvela sina u školu. Njezin otac je unuku poslao umirujuću poruku u kojoj je napisao neka bude hrabar i da ga djed voli, a samo nekoliko sati kasnije, Carolinina majka joj je rekla da joj otac ide u zatvor.

Njezin se svijet okrenuo naglavačke. Naime, njezin je otac bio optužen da je drogirao njezinu majku, s kojom je u braku bio 50 godina, nakon čega je pozvao desetke muškaraca da je siluju. To je trajalo najmanje jedno desetljeće! Taj zaista uznemirujuć slučaj sada je dospio na sud i razbjesnio francusku javnost.

Caroline Darian je o svemu napisala memoare pod naslovom ‘I prestala sam te zvati tata‘. U knjizi piše kako je slučaj otkrila njezina majka. U tom joj je telefonskom pozivu rekla da je njezin suprug (67) bio uhvaćen na djelu dok je snimao ispod suknji triju žena u supermarketu. Tada je zatvoren na 48 sati. Policija mu je zaplijenila telefon, kameru i računalo, a ondje su pronašli fotografije koje prikazuju Gisele, njegovu suprugu, kako spava, drogirana i silovana. Nakon što je policija pregledala oko 20.000 fotografija, izbrojali su 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca. Službeno su identificirali 51 muškarca.

image

Gisele P. i njezini sinovi Florian P. i David te kći Caroline Darian

Christophe Simon/Afp
image

Gisele P.

Christophe Simon/Afp

Ispostavilo se da je Dominique svojoj ženi davao drogu za silovanje, a navodno ne samo njoj. Na sudu se čulo kako su među fotografijama pronađene i fotografije njegove kćeri, Caroline, kao odrasle žene. Fotografirao ju je u donjem rublju i slao te slike drugima, prenosi Telegraph.

Kad je Caroline sve rekla dvojici braće, bili su zaprepašteni. No onda se netko sjetio jedne večere s roditeljima iz 2018. godine.

image

Gisele P. i njezin odvjetnik Stephane Babonneau

Christophe Simon/Afp
image

Florian P. i Caroline Darian

Christophe Simon/Afp

- Samo nekoliko minuta nakon što je sjela, mama se na stolcu ljuljala kao da je pijana. Odjednom joj je cijelo tijelo bio bez energije, poput krpene lutke, ispričala su braća. Kasnije je otkriveno da joj je suprug tada u čašu vina ulio koktel droga.

Čim su djeca saznala za sve, pohitali su majci u pomoć. Policajci su im objasnili da je njihov otac sam regrutirao desetke muškaraca preko interneta, koji su zatim silovali njihovu majku, a on od njih nije tražio novac.

- Krajnje perverzno. Otac, koji je uvijek imao problema s novcem nije ovo unovčio već je to činio iz svojeg zadovoljstva, napisala je Caroline.

Drogu je skrivao u garaži, u svojim cipelama, čarapama...

Policija je rekla da nije pokazao nimalo kajanja za učinjeno.

image

Caroline Darian

Christophe Simon/Afp
image

Gisele P. sa kćeri Caroline Darian i sinom na sudu

Christophe Simon/afp/profimedia/Christophe Simon/afp/profimedia

Carolinein otac, koji je očito vodio dvostruki život, konzumirao je Viagru, testirao se na HIV, a navodno je i onima koje je pozivao da siluju njegovu suprugu zabranio nošenje kondoma.

- Sve su fotografije slične, samo s različitim muškarcima, piše Caroline, koja je policajcu rekla neka poruči njezinom ocu da mu nikada neće oprostiti što im je uništio život.

Kasnije se Caroline suočila s još jednim šokom, nakon što ju je policija pozvala i pokazala joj još fotografija. Na njima je bila ona.

- Ja inače imam lak san. Dakle, i mene je drogirao. Bila sam njegov drugi plijen, rekla je.

Majka je nakon ovog strašnog saznanja otišla živjeti kod jednog od svojih sinova, a Caroline je doživjela živčani slom i neko vrijeme provela na psihijatriji. U njezinoj knjizi piše da joj je majka zadnji put silovana samo dva tjedna prije ovog otkrića.

Sve je bila prisiljena objasniti i svojem sinu.

Obitelj se počela raspadati. Caroline u knjizi objašnjava kako je njezina majka, budući da se ničega nije sjećala, počela instinktivno suosjećati sa suprugom. Caroline je bila šokirana takvim razvojem događaja.

image

Caroline Darian i njezin brat Florian P.

Christophe Simon/Afp
image

Gisele P.

Christophe Simon/Afp

Otac je majci iz zatvora uspio poslati pismo.

- Znam da sam ovdje zbog onoga što sam učinio ljubavi svog života, svojoj obitelji, prijateljima..., piše u pismu.

Caroline kaže da nije iznenađena takvim riječima i oca opisuje kao velikog manipulatora koji pokušava podijeliti obitelj.

U narednim su mjesecima počeli pristizati dodatni dokazi i detalji o tome kako se njezin otac na internetu hvalio drogom koju je imao i time kako je usavršio doziranje kako bi bez problema učinio ono što je namjeravao.

Prvo bi se obratio potencijalnim zlostavljačima na internetu, odabrane bi pitao jesu li za takvu metodu silovanja, a zatim je na privatnom forumu objavio slike svoje supruge.

- Odjenuo ju je kao prostitutku, napisala je užasnuta Caroline.

Nije morao ići daleko da nađe one koji su željeli sudjelovati. Većina onih koji su odgovorili živjeli su u blizini. Na kraju bi nacrtao kartu kako doći do kuće, fotografirao je i poslao onima koje je odabrao, upućujući ih na kraju SMS porukom. Kako ne bi uznemirili susjede, automobili su morali biti parkirani kod obližnje teretane. Razmišljao je o svakom detalju.

Nitko nije smio nositi parfem ili pušiti, kako ne bi ostavio traga svoje prisutnosti. Mobiteli su morali biti ostavljeni u automobilima kako bi se izbjegla opasnost da zazvone i probude žrtvu. Čak su morali prati ruke u toploj vodi kako ne bi šokirali njegovu uspavanu ženu hladnim prstima. Nakon svlačenja u kuhinji, zlostavljačima je savjetovano da drže odjeću pri ruci u slučaju da moraju žurno otići.

Optuženici u procesu su u vrijeme navodnih silovanja imali od 21 do 68 godina. Među njima su vatrogasac, vozač kamiona, općinski vijećnik, informatičar u banci, zatvorski čuvar, medicinska sestra i novinar.

Na sudu je odgovorio i na pitanje privlači li ga seksualno njegova kći. Rekao je da ne jer ‘nije njegov tip i mnogo je mlađa od onoga na što je navikao‘. Dodao je da kćer nikada nije dirao.

Carolineina majka je naknadno saznala da je jedan od njezinih silovatelja imao HIV. Njezin test se, srećom, pokazao negativnim.

Caroline je 2022. godine pokrenula kampanju za podizanje svijesti o upotrebi droga u silovanju i seksualnom nasilju, piše Telegraph.

- Kako se bližio datum suđenja, one noći kada uspijem zaspati, njega sanjam, napisala je Caroline u svojim memoarima.

- Uzalud sam pokušavala shvatiti pravi identitet čovjeka koji me odgojio. Moj je otac kriminalac i moram naučiti živjeti s ovom grotesknom stvarnošću, prihvatiti da me razdiru potreba za pravdom, istinom, i ljubav koju sam nekoć osjećala prema njemu. Bojim se da ga nikada neću moći mrziti, zaključila je Caroline.

image

Gisele P.

Christophe Simon/Afp
image

Gisele P.

Christophe Simon/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:46