UŽAS U ENGLESKOJ

Na groblju je uhićen osumnjičeni za ubojstvo supruge i dvije kćeri poznatog komentatora BBC-ja!

Policija je priopćila da se vjeruje da su tri žrtve bile u srodstvu i zatražila je poštivanje njihove privatnosti.
 James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia

NOVO 19:16 Bjegunac optužen da je samostrelom ubio suprugu i dvije kćeri poznatog BBC-jevog komentatora, uhvaćen je na groblju nakon velike potjere, javlja DailyMail, a informaciju je potvrdila i policija.

Svjedoci su vidjeli kako naoružani policajci osumnjičenog Kylea Clifforda (26) trpaju u stražnji dio kola hitne pomoći u području Hilly Fieldsa u Enfieldu u sjevernom Londonu.

Sky News je objavio fotografije koje prikazuju čovjeka kojeg nose na nosilima s groblja Lavender Hill u Enfieldu. Iz policije su rekli da je pronađen ozlijeđen i da policija nije intervenirala.

Muškarcu je na groblju, koje se nalazi u blizini kuće osumnjičenika, pružana liječnička pomoć i odveden je u Kraljevsku londonsku bolnicu.

Ranije je objavljena snimka na kojoj se navodno vidi kako osumnjičeni Clifford odlazi s mjesta zločina, a u ruci drži samostrel koji je prekriven bijelom plahtom.


Policija je u gradu Busheyju u istočnoj Engleskoj pronašla tri žene u dobi od 25, 28 i 61 godinu. Pronađene su teško ozlijeđene u kući u Ashlyn Closeu. Policija je objavila da se radilo o ciljanom napadu. Žene su pronađene teško ozlijeđene, a sve su umrle na mjestu nesreće.

Ubijene su 25-godišnja Louise Hunt i 28-godišnja Hannah Hunt te 61-godišnja Carol Hunt.

Kako doznaju britanski mediji, ubijene su žena i dvije kćeri poznatog BBC-jevog komentatora Johna Hunta.

Policija u sjevernom Londonu i Busheyju traži osumnjičenika Kylea Clifforda (26). U potjeri sudjeluju i naoružani policijski službenici. 26-godišnji osumnjičenik za kojim se traga napustio je britansku vojsku 2022. godine, nakon kratke službe, doznaje BBC.

image

Kyle Clifford (26)

Hertfordshire Police/pa Images/profimedia/Hertfordshire Police/pa Images/profimedia

Policija je priopćila da je u napadu korišten samostrel, no moguće je da je bilo i drugog oružja. Policija je javnost upozorila da se ne približava osumnjičeniku koji je možda još uvijek naoružan.

- Kyle, ako ovo vidiš ili čuješ, javi se policiji, poručio mu je glavni nadzornik policije Jon Simpson - prenosi BBC.

- Naš glavni cilj danas je zaštititi javnost i locirati Kylea Clifforda za kojim se traga zbog povezanosti s ubojstvom triju žena u slučaju za koji vjerujemo da je ciljan, dodao je Simpson.

Huntovi prijatelji i kolege izrazili su šokiranost ovim zločinom.

- Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe John. Volimo te prijatelju, napisao je kolega komentator Matt Chapman na X-u.

image

Jon Simpson

Jacob King/pa Images/profimedia/Jacob King/pa Images/profimedia

Policija je ranije priopćila kako se vjeruje da su tri žrtve bile u srodstvu i zatražila je poštivanje njihove privatnosti.

Lokalna vijećnica Louise Nicolas napisala je u objavi na Facebooku da je "duboko ožalošćena kad je jutros saznala tragične vijesti da su tri žene izgubile život u nasilnom incidentu".

Derek Turner (73), koji stanuje u blizini mjesta na kojem se dogodilo trostruko ubojstvo rekao je za BBC da se sve dogodilo iznenada.

image
James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia

- Svugdje su bili policijski automobili, naoružani policajci u crnim uniformama s poluautomatskim oružjem. Mislio sam da je u pitanju terorizam, rekao je.

Još jedna stanovnica Ashlyn Closea je ispričala da je čula vrištanja.

- Zvučalo je kao da su djeca u pitanju, čuo se nečiji vrisak, a onda je postalo oštrije pa sam pomislila da definitivno žena vrišti. U roku od 15 minuta je nastao apsolutni kaos. Došla je naoružana policija i vikala nam da ostanemo u svojim kućama, rekla je jedna od susjeda (46).

image
James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia
image
James Manning/pa Images/profimedia/James Manning/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:47