POTVRĐENO!

Na Telegram kanalu Putinova trbuhozborca objavljena vijest koja je zaprepastila Ruse, pojavila se i prva fotografija!

Rusija sad više vjerojatno neće moći opskrbljivati svoje snage

Fotografija srušenog mosta

 X/

Ruski istražitelj potvrdio je u ponedjeljak da je Ukrajina u nedjelju pogodila i oštetila treći most na rijeci Sejm u Kurskoj oblasti, gdje se moskovske snage bore protiv snaga Kijeva gotovo dva tjedna.

"Dana 18. kolovoza kao rezultat ciljanog granatiranja uz upotrebu raketnog i topničkog oružja protiv stambenih zgrada i civilne infrastrukture u selu Kariž... oštećen je treći most preko rijeke Sejm", rekao je predstavnik ruskog Istražnog odbora.

Njegova video izjava objavljena je na Telegram kanalu voditelja ruske državne televizije Vladimira Solovjeva.

Na X-u se pojavila i fotografija oštećenog mosta.

Ruske snage bore se protiv ukrajinskih trupa u Kurskoj oblasti od 6. kolovoza, kada su tisuće kijevskih vojnika probile zapadnu granicu Rusije nanijevši veliku sramotu ruskom vojnom vrhu, piše Reuters.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je Ukrajina upotrijebila zapadne rakete, vjerojatno HIMARS američke proizvodnje, da uništi most na rijeci Sejm u okrugu Gluškovo.

U odvojenoj video izjavi objavljenoj na Solovjevljevom Telegram kanalu u nedjelju, predstavnik ruskih istražitelja rekao je da je drugi most preko Sejma u blizini sela Zvanoje, koji je korišten za evakuaciju civila, "oštećen" HIMARS-om američke proizvodnje.

Zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga ustvrdio je u nedjelju da su ukrajinske zračne snage uništile taj drugi most, ograničivši tako opskrbni kapacitet ruske skupine koja se suprotstavlja ukrajinskom napredovanju.

Vojni analitičari kažu da se u području ofenzive ukrajinske vojske nalaze tri mosta preko kojih Rusija opskrbljuje svoje snage.

Jurij Podoljaka, utjecajni proruski vojni bloger rođen u Ukrajini, rekao je u nedjelju da će Ukrajina vjerojatno idućih dana pokušati preuzeti kontrolu nad još jednim strateškim mostom, na rijeci Psel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. kolovoz 2024 15:05