SUĐENJE ZA UTAJU POREZA

NAJMOĆNIJI SRPSKI TAJKUN 'Dajte mi pasoš, moram na poslovni put! Ako se ne vratim, uzmite mi kompaniju'

 AFP

Najbogatiji srpski tajkun Miroslav Mišković, vlasnik 'Delta holdinga', na današnjem je suđenju kao jamčevinu da će se vratiti u zemlju ponudio svoju tvrtku. On je tražio od suda da mu vrati putovnicu kako bi mogao otputovati u inozemstvo na poslovne sastanke, piše Blic.

- Duboko sam nezadovoljan odlukom suda da mi ne vrati putovnicu i tako dopusti putovanje na poslovne sastanke u Italiju i Nizozemsku. Zbog mojih izostanaka pokrenut je sudski proces jer je riječ o poslu koji sam trebao sklopiti sa velikom tvrtkom, što je od regionalnog značaja. Idućih dana su sastanci u SAD-u, pa vas molim da mi kažete što još mogu da učinim da mi se omogući putovanje, objasnio je Mišković.

Istaknuo je kako je spreman potpisati da, ukoliko se ne vrati u Srbiju, cijela tvrtka 'Delta Holding' pripadne državi.

Sudac Vladimir Vučinić mu je objasnio da je sve odluke donio po zakonu, te da nije bilo novih kriterija koji bi prekršili njegova ljudska prava.

- Sud nije utvrdio da zaista postoji neodložna potreba da putuje, morali biste pružiti dodatne argumente da je vaše prisustvo neophodno - objasnio je sudac Vučinić.

Vlasniku Delta Holdinga Specijalni sud u Beogradu već je jednom odobrio da na nekoliko dana poslovno otputuje u London. Mišković je prošloga ljeta pušten iz pritvora uz uplatu jamčevine od 12 milijuna eura, najveće u povijesti pravosuđa u Srbiji.

Optužen je da je sa sinom Markom i vlasnikom Nibens grupe Milom Đuraškovićem nezakonitim transakcijama izvukao iz nekoliko poduzeća za održavanje cesta više od 35 milijuna eura i utajio gotovo pet milijuna eura poreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:42