‘HLADNOKRVNI PRINC‘

Nakon atentata na Trumpa, masovno se počela dijeliti ova snimka iz 1994.: ‘Gleda ga i popravlja rukav...‘

Mediji u Engleskoj Charlesa su nakon ovog incidenta prozvali ‘hladnokrvnim princom‘

Kralj Charles 1994. godine u Sydneyju

 Screenshot/X

Na društvenim mrežama se nakon atentata na Donalda Trumpa počeo dijeliti video britanskog kralja Charlesa kojeg je 1994. u Sydneyju pokušao napasti 23-godišnji David Kang.

Ljudi komentiraju njegovu ‘hladnokrvnost‘ u trenutku dok ga pokušavaju ubiti.

- Ovako na britanski način reagira na atentat

- Prince Charles, danas kralj, gleda u atentatora dok popravlja rukav.

- Ovako se kulira atentat, neki su od komentara.

Kang se popeo na pozornicu i krenuo prema Charlesu s pištoljem ‘starterom‘ u ruci, pa je zatim opalio iz njega dvaput koristeći pritom bezopasne metke.

Tadašnji prijestolonasljednik Charles tom je prilikom pokazao veliku dozu smirenosti i nakon što je osiguranje s pozornice uklonilo pomahnitalog Kanga, on je ležerno nastavio sa svojim predviđenim govorom.

Incident u Australiji se dogodio u siječnju 1994. kad se tadašnji princ Charles spremao djeci uručiti nagrade u prisutnosti 20,000 osoba koliko ih se nalazilo u publici. Zbog prisebnosti koju je uspio zadržati tijekom ovog neugodnog incidenta, mediji u Engleskoj Charlesa su tada prozvali ‘hladnokrvnim princom‘.

Kang je kao motiv svog napada naveo situaciju kambodžanskih izbjeglica u Australiji na koje je htio svratiti pažnju, jer ih je država smještala u neadekvatne prihvatne centre. Kang je kasnije zbog ovog pokušaja napada osuđen na 500 sati rada za opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 07:53