NESTALI TINEJDŽER

Nakon mjesec dana velike potrage na Tenerifima pronađeno tijelo: ‘Izvlačio ga je helikopter, bojimo se da je to Jay...‘

Možda je doživio nesreću ili pao u nepristupačnom području, rekli su iz policije na Tenerifima. Službena identifikacija još se čeka

Jay Slater

 Facebook/jay Slater Missing - Only Official Group/

Na španjolskom otoku Tenerife pronađeno je tijelo, a prema pisanju Daily Maila, pretpostavlja se da je riječ o britanskom tinejdžeru Jayu Slateru (19). Zidarski pripravnik iz Oswaldtwistlea u Lancashireu posljednji put viđen je 17. lipnja u jutarnjim satima. Iako španjolska policija još čeka punu identifikaciju, kažu kako sve ukazuje na to da su pronašli upravo Jaya.

- Možda je doživio nesreću ili pao u nepristupačnom području - rekli su.

Odjeću i osobne stvari britanskog tinejdžera otkrio je gorski spasilački tim Civilne garde, a Jayevo tijelo, koje je bilo na vrlo strmoj lokaciji, morao je izvlačiti helikopter uz pomoć vitla.

Dobrotvorna organizacija za nestale osobe LBT Global otkrila je kako su mladićevi ostaci pronađeni u blizini posljednje poznate lokacije na kojoj je bio lociran Jayev mobitel, blizu sela Masca na sjeverozapadu otoka.

Podsjetimo, tinejdžer se s prijateljima zabavljao na posljednjoj večeri trodnevnog glazbenog festivala NRG u odmaralištu Playa de Las Americas prije nego što se, s dvojicom starijih Britanaca koje je upoznao vani, vratio u Airbnb smještaj u Masci.

Sljedećeg jutra, oko 8 sati, Jay je pješice krenuo do svog smještaja na južnom dijelu otoka, za što bi mu trebalo oko 11 sati hoda. Tinejdžer je tad nazvao prijatelja i rekao mu da je izgubljen, dehidriran i da ima samo jedan posto baterije na mobitelu.

Jayev prijatelj Brad Hargreaves, koji je s njim bio na odmoru, a kući se vratio prošli tjedan, na Instagramu je napisao: "Bez riječi sam. Bez tebe ništa neće biti isto. Mirno putuj, brate. Volim te zauvijek".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 11:58