SUD TRAŽI NOVU ISTRAGU

Napadačima na Teofila Pančića ukinuta presuda jer nisu znali da tuku novinara

U priopćenju Žalbenog suda stoji da napadači nisu znali da napadaju novinara Teofila Pančića, te da samim time njegova profesija, ili eventualni novinarski rad, nije mogao biti motivom napada
 Vjekoslav Skledar/Cropix

Žalbeni sud u Beogradu ukinuo je danas prvostupanjsku presudu napadačima na novinara tjednika Vreme Teofila Pančića i naredio pokretanje nove istrage, piše srpski Blic .

Miloš Mladenović i Danilo Žuža prvostupanjskom su presudom 21. rujna 2010. osuđeni na tri mjeseca zatvora jer su Teofila Pančića šakama i šipkama pretukli u autobusu u Zemunu 24. srpnja 2010.

U obrazloženju Žalbenog suda, Prvi sud u Beogradu nije tijekom postupka pouzdano ustanovio da su Mladenović i Žuža znali da napadaju novinara Teofila Pančića, te da samim time njegova profesija, ili eventualni novinarski rad, nije mogao biti motivom napada.

Teofil Pančić za Blic je rekao da nije detaljno upoznat sa presudom Žalbenog suda, te da ju zbog toga ne može komentirati.

"Prvostupanjska presuda je bila skandalozna i u tom smislu je dobro što je ukinuta. Ali, pitanje je da li je ukinuta zato što je blaga ili je ukinuta iz suprotnih razloga, odnosno da bi se ti huligančići zaštitili. Ako je ovo drugo u pitanju, onda zaista ne znam što bih rekao na presudu", izjavio je Pančić.

Teofil Pančić otpočetka se nije slagao s prvostupanjskom presudom jer njome nije ustanovljeno da je napadnut zato što je novinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:28