KLJUČNA ULOGA U RATU

Ne staju loše vijesti za Kijev, Rusima stigla nova pošiljka borbenih aviona koji razaraju ukrajinsku obranu

Su-34 se smatra jednim od najnaprednijih zrakoplova u ruskim Zračno-svemirskim snagama

Ilustracija, Su-34 u letu

 -/sputnik/profimedia/-/sputnik/profimedia

Ujedinjena zrakoplovna korporacija (UAC) isporučila je ruskoj vojsci novu seriju lovaca-bombardera Su-34 u sklopu svog proizvodnog programa za ovu godinu.

Zrakoplov je prošao sveobuhvatna ispitivanja na zemlji i u letu prije nego što je predan operativnim jedinicama, osiguravajući da ispunjava rigorozne standarde potrebne za raspoređivanje.

image

Su-34 odbacuje vođenu bombu

Russian Ministry Of Defense/Anadolu Via Afp

- Naša poduzeća obrambene industrije održavaju potreban tempo proizvodnje kako bi ispunila državnu obrambenu narudžbu. Također implementiramo nove tehnologije u našim proizvodnim pogonima kako bismo povećali proizvodne mogućnosti - rekao je glasnogovornik UAC-a, prenosi Defence Blog.

Su-34 se smatra jednim od najnaprednijih zrakoplova u ruskim Zračno-svemirskim snagama, dizajniranim za niz misija uključujući uništavanje kopnenih i pomorskih ciljeva, izviđačke operacije i suzbijanje neprijateljske protuzračne obrane. Njegova svestranost i sposobnosti čine ga ključnim sredstvom za rusku vojsku u suvremenom ratovanju.

Sa svojom mješavinom mogućnosti preciznih napada i napredne avionike, Su-34 igra ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu. To se najviše vidi u njegovoj ulozi "nosača" vođenih bombi koje ukrajinskoj obrani rade najveću štetu. Naime, riječ je o konvencionalnim bombama s posebnim nadogradnjama koje im povećavaju domet te satelitskom navigacijom, a koja je postala toliko precizna da sada ove bombe vrlo često pogađaju svoju metu. A budući da se radi o bombama teškim od 250 pa sve do 1500 kg (ima čak i težih), šteta koju rade ukrajinskim snagama, naročito tempom od 130 do 140 izbačenih takvih bombi dnevno, je ogromna.

Povrh svega, Ukrajina ni blizu nema dovoljno PZO sustava srednjeg i dugog dometa, a koje bi mogla rasporediti bliže liniji fronte da varem oteža pristup Su-34.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 13:29