UPS!

Neviđena greška BBC-ja, pogledajte kakvu su prognozu objavili: ‘Ljudi, nema panike, neće Milton do nas...‘

Oglasili su se i njihovi meteorolozi, kako bi uvjerili građane da nema potrebe za brigom

Greška u vremenskoj prognozi

 BBC Weather

Aplikacija i web stranica BBC Weather trenutno ima problem s greškom, zbog koje se prikazuje da Ujedinjeno Kraljevstvo trenutno pogađaju vjetrovi brzine veće od 21 tisuće kilometara na sat i noćne temperature od 404 stupnjeva Celzijevih, prenosi BBC.

- Ne budite uznemireni, uragan Milton nije stigao do nas! Došlo je do greške u podacima kod naših dobavljača, radimo na rješavanju problema - objavio je njihov meteorolog Matt Taylor.

Ekstremni uvjeti prikazuju se na prognozama za London i Nottingham. Drugi meteorolog, Simon King, također se oglasio i uvjerio građane da nema potrebe za brigom.

- Ups, neka vas jutros ne uzbune podaci na našoj BBC Weather aplikaciji. Budite sigurni da neće puhati uraganski vjetrovi ili doći do ekstremnih noćnih temperatura - rekao je King.

BBC Weather je priopćio da se pojavila greška zbog koje se generiraju netočni podaci, što je uglavnom utjecalo na očitanje vjetra, ali i temperatura.

- Znamo da je danas posebno veliko zanimanje za vremensku prognozu i to je korisnicima frustrirajuće. Stvarno nam je jako žao i radimo na rješavanju problema - priopćili su.

Zapravo će u četvrtak na jugu zemlje biti kiše, dok se na istočnom dijelu očekuju jači pljuskovi. Udari vjetra će doseći maksimalnu brzinu od 48 kilometara na sat.

Ured za meteorologiju je izvijestio da bi uragan Milton eventualno mogao donijeti vremenske neprilike u Velikoj Britaniji sljedeći tjedan, ako njegovi ostatci završe u Atlantiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 11:51