POSLJEDICA POPLAVA

Nevjerojatan prizor iz BiH: ‘Pruga je ostala visjeti u zraku, pomozite nam. Ne možemo sami‘

Obustavljen je putnički i teretni promet na pruzi Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Pruga koja je ostala visjeti u zraku

 Bljesak.info

Željeznice Federacije BiH izvijestile su javnost da je zbog elementarne vremenske nepogode koja je zahvatila dijelove Bosne i Hercegovine dana u noći između 3. i 4. listopada 2024. godine došlo do teškog oštećenja pruge i pružnih postrojenja na dionici Ostrožac-Grabovica u duljinu od 17 kilometara, uslijed čega je u potpunosti obustavljen putnički i teretni promet na pruzi Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Stručne ekipe su na terenu i utvrđuju stupanj oštećenja željezničke infrastrukture. Najgore je prošla Donja Jablanica, na lokaciji Komadinovo vrelo, gdje su oborinske vode pokrenule ogromno klizište što je u potpunosti uništilo nekoliko propusta, te je pruga u dužini od 200 metara ostala visjeti u zraku.

Napominju u priopćenju da su aktivirali ljudstvo i mehanizaciju na sanaciji štete, ali da ne mogu samostalno riješiti ovaj problem te su o istom informirali Vladu FBiH i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

U današnjem razgovoru, istaknuta je podrška Ureda Vlade FBiH i resornog ministarstva da se hitno pruži Željeznicama FBiH s ciljem što bržeg otklanjanja posljedica prirodne nepogode te kako bi se čim prije normalizirao željeznički promet na toj dionici.

Željeznice FBiH također su uputile apel se nađe alternativna rješenja za transport roba i prijevoz putnika na ovoj dionici, dok se ne saniraju velika oštećenja na željezničkoj infrastrukturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 20:43