ŠOK U FRANCUSKOJ

Nezamislivi horor: Punih 10 godina drogirao suprugu, zvao strance da je siluju i zlostavljaju i sve snimao

Žrtva, koja sada ima 72 godine, saznala je za zlostavljanje tek 2020. nakon što ju je obavijestila policija

Ilustracija

 Tinnakorn Jorruang/Alamy/Alamy/Profimedia

U Francuskoj se sudi muškarcu optuženom da je nagovorio strance da siluju njegovu drogiranu suprugu.

Dominiqueu P (71) sudi se zajedno s još 50 muškaraca zbog navodnog zlostavljanja žene, koje je trajalo godinama u njihovoj kući u Provansi.

Policija je identificirala najmanje 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca. Pedeset ih je identificirano i optuženo te im se sudi zajedno s Dominiquom P.

Žrtva, koja sada ima 72 godine, saznala je za zlostavljanje tek 2020. nakon što ju je obavijestila policija.

Suđenje će za nju biti "užasno iskušenje", rekao je njezin odvjetnik Antoine Camus, jer će to biti prvi put da vidi video dokaz zlostavljanja, javlja BBC.

"Prvi put će morati proživjeti silovanja koja je pretrpjela tijekom 10 godina", rekao je Camus za novinsku agenciju AFP.

Policija kaže da bi Dominique P zdrobio tablete za spavanje i lijekove protiv tjeskobe i umiješao ih u večernji obrok svoje supruge ili u njezino vino u njihovom domu u Mazanu, blizu Carpentrasa u Provansi.

Otac troje djece regrutirao je preko određenih interneta stranica muškarce da siluju i seksualno zlostavljaju Dominique.

Muškarcima je naloženo da izbjegavaju miris bilo kakve vrste ili dim cigareta kako žena ne bi došla svijesti, a savjetovano im je da odu ako ona pomakne čak i ruku, rekli su istražitelji.

Dominique P. je uhićen 2. studenog 2020. nakon što ga je zaštitar uhvatio kako snima suknje ženama u lokalnom supermarketu. Policija je pronašla datoteku s oznakom "zlostavljanja" na USB disku spojenom na njegovo računalo koja je sadržavala 20.000 slika i filmova njegove žene silovane gotovo 100 puta.

Istražiteljima je priznao da je supruzi davao snažna sredstva za smirenje, uključujući i lijek za smanjenje tjeskobe.

Stručnjaci su kazali da je njezino stanje "bilo bliže komi nego snu".

Dominique P. je optužen da je sudjelovao u silovanjima, snimao ih i ohrabrivao druge muškarce, koristeći pritom ponižavajuće izraze.

Otkako je uhićen “stalno je priznavao da je kriv”, rekao je njegov odvjetnik, dodajući da je rekao: “Uspavao sam je, nudio sam je drugima i snimao.”

Zlostavljanje je navodno počelo 2011. godine. Navodno nikakav novac nije bio uključen u dogovoru između optuženog Dominiquea P. i ostalih uključenih u ovo nedjelo.

Nekoliko optuženih odbacilo je optužbe, rekavši policiji da nisu imali pojma da žena, s kojom se Dominique P oženio 1973., nije dobrovoljno pristala na seks i optužili su Dominiquea P. da ih je prevario. Detektivi nisu uspjeli identificirati i ući u trag više od 30 muškaraca koji su snimljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 14:37